Sportaši otvorili sportsku dvoranu u naselju Palit

RAB - Svečanim presjecanjem vrpce naš rukometni reprezentativac Renato Sulić i najbolja sportašica Raba Snježana Debelić otvorili su trodjelnu školsku sportsku dvoranu u naselju Palit.



Rabljani na sportsku dvoranu čekaju već desetljećima. Trodijelna dvorana počela se graditi početkom 2005., završena je prije više od godinu dana, ali je otvorena tek sada zbog niza nepredviđenih problema.



Nakon što su brojne generacije rapskih sportaša trenirale u neadekvatnim uvjetima, a rapska djeca godinama nastavu tjelesnog imala u maloj i neodgovarajućoj školskoj dvorani, konačno su dočekali primjeren prostor.



U dvorani će se moći trenirati svi sportovi što će bez sumnje dovesti do razvoja sportske kulture na Rabu. Dvoranom će se služiti mlade i starije generacije otočana, a novi sportski prostor obogatit će i turističku ponudu Raba.



Otvaranju dvorane nazočili su brojni uzvanici među kojima ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović. Izgradnja ovog objekta realizirana je kroz projekt izgradnje objekata komunalne i društvene infrastrukture na hrvatskim otocima za čiju provedbu je zaduženo Ministarstvo mora.




Helena Grubišić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:36