NA PAMETI KAO I HRANA

SRUŠEN MIT Muškarci razmišljaju o seksu samo 19 puta dnevno!

Muškarci razmišljaju o seksu oko 19 puta dnevno čime je srušen mit po kojem to čine barem 8000 puta češće ili svakih sedam sekundi!

Dapače, seks im je na pameti otprilike toliko često kao i hrana na koju pomisle 18 puta tijekom dana.

Na trećem mjestu liste užitaka o kojim često razmišljaju je spavanje na koje pomisle 11 puta dnevno, tvrde znanstvenici s Ohio State University koji su proveli istraživanje na 160 žena i 120 muškaraca u dobi od 18 do 25 godina.

Ovom su studijom pobili uvriježeni stereotip po kojem muškarci dok su budni o seksu razmišljaju svakih sedam sekundi, ali i ovih devetnaest puta još je uvijek dvostruko češće nego li to čine žene kojima misli lete na seks desetak puta dnevno.

Žene također rijeđe misle na hranu - prosječno petnaestak puta, a na spavanje 8,5 puta dnevno.

Znanstvenici kažu kako su u ranijim ispitivanjima sudionicima bila postavljana samo sugestivna pitanja, a prije ovog najnovijeg eksperimeta pitanja su bila dizajnirana tako da se ocjenjuju stavovi o seksu, hrani i spavanju.

Također im se postavilo pitanje o tome koliko često pomisle na seks tijekom dana, a onda im je dan brojač kojim su bilježili svoje misli tijekom dana.

Autori studije tvrde da su ranija istraživanja zapravo bila temeljena na lažnim statistikama i retrospektivnim procjenama po kojima muškarci nisu željeli izaći iz stereotipa onog što su slušali o razmišljanjima drugih na račun seksa u mislima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:59