DAR NAKON PORODA

STIŽEM S BEBOM! Samo želim čistu kuću!

ZAGREB - Kako ću iznenaditi svoju suprugu, što joj pokloniti kada izađe iz rodilišta s našim prvim djetetom? Otišla je u bolnicu i želim je iznenaditi kada se vrati. Pomozite, zavapio je jedan nadobudni suprug i otac, tražeći savjet kod virtualnih prijateljica na forum.hr-u. Koja su vaša iskustva i želje? Za nekoliko minuta počeli su pljuštati prijedlozi. Desetine žena trudilo se pomoći, oduševljeno što on toliko razbija glavu idealnim poklonom.

Šarolika lista darova

Što li je sve bilo na listi prijedloga! Od uobičajenih do ekstremnih. Od korisnih do šaljivih. Nakit, prsten ili ogrlica, to je dobar poklon, tradicionalan, ali provjeren. Kozmetika, raznorazne kreme, nešto drugačije, ali svakako potrebno. Novac, pa neka si sama kupi što želi. Cvijeće, lijepo i jednostavno. Torta, slatko i zamamno, nakon par dana bolničke hrane. Okiti auto balonima kad dođeš pred rodilište. Nove dizajnerske cipele kad krene na špicu s kolicima. Posadi stablo. Gledat ćete zajedno kako raste zajedno s vašim djetetom. Angažiraj dadilju. Preuzmi brigu o djetetu da se ona naspava. Orbitrek da skine kile. BMW X5 za rasklimane kosti.

Izbirljivi budući tata na sve je prijedloge odmahivao glavom. I imao spremne odgovore. Nakit, već viđeno, nije iznenađenje. Kreme, mislit će da loše izgleda. Novac, ispast će da joj plaćam što je rodila. Cvijeće, to se podrazumijeva. Torta ne, to je preteško i preslatko i nije zdravo, a ona je pobornik takve prehrane. Cipele ne može ni sebi izabrati, a kamoli ženi. Nemaju vrt, pa gdje će posaditi stablo. Pomoć oko djeteta se podrazumijeva. Orbitrek i BMW je shvatio kao zezanciju.

Zaintrigirao je cijelu svitu žena. Pokušavale su se dovinuti što mu predložiti, a s druge strane počeo im je već i ići na živce koliko je izbirljiv. A potom su uslijedili komentari: “Čekaj, jesti ti neki hibrid? Kako si pažljiv, vauu.” “Blago tvojoj ženi, ja sam rodila troje djece i nikad ništa nisam dobila. Nisam ni tražila niti očekivala, ali sad kad vidim sve ovo, nije mi svejedno.”

I na kraju, pogodak. Dobitni prijedlog: temeljito očisti i uredi stan, a na krevet stavi novu, mirisnu posteljinu. Oduševio se. Upravo je to tražio. Nešto što će sam napraviti. Najavio je da se odmah baca na posao. I nestao. Nikada nisu saznale kako je njegova supruga po povratku i bolnice reagirala na iznenađenje, na savršeno uređen stan. Ali, ostavio je trag. “Njegovim” poklonom pune dvije godine svakodnevno se oduševljavaju brojne buduće mame na internetskoj stranici i priželjkuju upravo ovakav dar.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:51