NAJGLUPLJI KRIMINALCI

'ŠTO SE DOGODI AKO OPLJAČKAŠ BANKU' Robijaši prije pljačke googlali pa zaboravili izbrisati

Istražitelji su se pitali jesu li uhvatili prave osumnjičenike, no pregled kompjutera Sarah McLoud riješio ih je svake sumnje

Sarah McLoud (27) i Robert Owens (28) u najmanju ruku mogli su očistiti povijest surfanja na svojim kompjuterima prije nego li su opljačkali banku u gradu Weymouthu u saveznoj državi Massachusetts, no to im očito nije palo na pamet.

Istražitelji su se pitali jesu li uhvatili prave osumnjičenike, no pregled kompjutera Sarah McLoud riješio ih je svake sumnje.

U povijesti pretraživanja pronašli su pitanja koje je pljačkašica upisala u Googleov pretraživač, poput 'Što se dogodi ako orobiš banku', 'Što se dogodi ako opljačkaš kuću', 'Što se dogodi ako opljačkas dilera drogom' ili pak 'Ako planiraš orobiti banku...'

Detektivi iz odjela za narkotike prepoznali su Sarah McLoud preko nadzornog videa na kojem je prikazana pljačka. Naime, ona je već bila osumnjičena u istrazi protiv krijumčara heroina, a njihovo se skrovište nalazilo nedaleko od opljačkane banke.

Policija je nju, Roberta Owensa, suučesnika u zločinu, te njihovog vozača Daniela M. Murphyja (30), pratila do skrovišta gdje su pronašli odjeću koju je McLoud nosila pri pljački, novac iz banke, značajnu količinu paketa heroina te kompjuter. Svo troje iza rešetaka čeka suđenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:04