LUDI OGLAS

STOGODIŠNJA NEZAPALJIVA LUTKA POSTALA HIT NA INTERNETU 'Pokušao sam je baciti, ali se vratila'

Svakakvih se oglasa nađe na Njuškalu, ali rijetko će koji u pet dana imati više od 25.000 pregleda. To se upravo dogodilo oglasu koji je - ako je suditi prema gmail adresi - izvjesni Ozren Glaser iz Samobora stavio na Njuškalo 15. srpnja.

Opis lutke, koju nakon potresnih događaja prodaje u dobre ruke, privukao je i potpisnika ovih redaka koji je za skori dječji rođendan upravo tražio originalni poklon za jednu slatku malu djevojčicu.

Kakav CV

Nažalost, do zaključenja ovog izdanja prodavač osebujne lutke nije se javio na ponudu. Šteta, jer stogodišnju lutku s ovakvim CV-jem ne bi bilo dobro eventualno dati u ruke nekome tko neće cijeniti njezin pedigre. Ovako je, umjesto “lutke s naslovne strane”, razrogačena lutka postala ona sa zadnje. Ali, ni to nije zadnja ponuda za nju...

A oglas glasi: “Prodajem oko 100 godina staru lutku, besprijekorno očuvanu, bez ikakvih oštećenja, s originalnom odjećom. Navodno je iznimno vrijedna, no ne želim je imati više u svojoj blizini. Držao sam je u podrumu u kutiji jer su psi stalno lajali na nju, a tu i tamo se iz nje znao čuti šapat ili glasić koji nam nije dao spavati.

Što dalje

U potpunosti je nezapaljiva, u što smo se nekoliko puta i sami uvjerili. Već sam je dva puta bio poklonio, no oba puta mi je bila vraćena jer su se ljudi bojali biti u njezinoj blizini. Pokušao sam je i baciti u kontejner, ali onda sam je po povratku doma zatekao kako sjedi u fotelji kao da nikad nije ni bila bačena. Jednom smo pozvali župnika da blagoslovi lutku, pozlilo mu je čim ju je poškropio svetom vodicom i počeo moliti, pa je izjurio iz kuće, poslije čega nam se više nije javljao. Sve nam je to vrlo stresno, pa sam je odlučio prodati. Zamjene ne dolaze u obzir. Prednost imaju kupci izvan HR ili daleko od Samobora i Zagreba”.

Glavni podaci iz oglasa

Starinska lutka,

neprocjenjiva, potpuno uščuvana, može se koristiti i dalje

Cijena: 100 kuna

Približno: 13 eura

Stanje: rabljeno

Mogućnost dostave: Overseas Express, sami izračunajte cijenu dostave do stana

Šifra oglasa: 19706384

Objavljen: 15. 7. 2016. u 13.51

Do isteka je još: 24 dana, 21 h, 11 min

Oglas prikazan: 26.541 put

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 15:47