UGROZIO SIGURNOST

SUSPENDIRAN PERZVERZNI LIJEČNIK Tijekom operacija slao seksi sms-ove i seksao se s pacijenticom

 Goran Mehkek / CROPIX

Liječnik iz Seattlea, optužen da je slao perverzne sms-ove tijekom operacija, suspendiran je zbog brojnih seksualnih prijestupa te jer je ugrozio sigurnost pacijenata.

Anesteziolog i kirurg Arthur Zilberstein (47) 'često je izmjenjivao osobne i seksualno eksplicitne poruke' tijekom prošle godine od travnja do kolovoza dok je bio kirurg u bolnici Seattleu.

U jednom prosječnom danu, dok je radio kao anesteziolog pri carskom rezu, znao bi poslati i do 45 spornih poruka, kazali su istražitelji odjeljenja ministarstva zdravstva, Komisije iz Washingtona koja nadzire medicinsku kvalitetu.

Zilberstein je koristio i medicinsku dokumentaciju koja je sadržavala nage fotografije žene s kojom je bio u vezi, kako bi se seksualno zadovoljio.

Komisija je optužila Zilbersteina za narušavanje ugleda liječničke profesije jer je uz sve, slao i selfije istoj ženi na kojima je bio odjeven u liječničku uniformu, dok su mu genitalije bile otkrivene.

Sa svojom se ljubavnicom tajno nalazio i imao seksualne odnose u liječničkim ordinacijama u bolnici, te se predstavljao kao njezin liječnik i neovlašteno joj pripisivao lijekove.

- Umjesto da je tijekom operacija bio fokusiran na pacijente, on se bavio seksom. Ugrozio je njihovu sigurnost. Ima 20 dana da odgovori na ove optužbe - kazala je glasnogovornica ministarstva Kelly Stowe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:32