TO NIJE KAZNENO DJELO

Svaki deseti Poljak tvrdi da se bavi prostitucijom. Zašto? Zato da ne plati porez

Prostitucija je u Poljskoj jedina djelatnost za koju se ne plaća porez, a kako nije ni kazneno djelo, građani u 'najstarijem zanatu na svijetu' pronašli poreznu oazu
 Thinkstock

VARŠAVA - Broj osoba koje se bave prostitucijom u Poljskoj u posljednje se vrijeme naglo povećao. Prema posljednjem istraživanju porezne uprave svaki deseti porezni obveznik bavi se prostitucijom .

Međutim, to ne treba uzeti s velikom dozom ozbiljnošću već shvatiti kao jako dobru snalažljivost.

Naime, kako bi poreznim vlastima opravdali prihode za koje nemaju izdane račune, Poljaci su priskočili zanimljivom triku, te je svaki deseti Poljak za neopravdane prihode rekao kako su zarađeni - prostitucijom.

Prostitucija je u Poljskoj jedina djelatnost za koju se ne plaća porez, a kako se ne smatra niti kaznenim djelom, porezni su obveznici u 'najstarijem zanatu na svijetu' pronašli poreznu oazu.

Porezni su se inspektori tako našli u bezizlaznoj situaciji u kojoj moraju građanima vjerovati da su sumnjive prihode zaradili putem plaćenog seksa. Jedino rješenje jest provjeriti je li zaista došlo do masivnog zapošljavanja u prostituciji ili građani jednostavno koriste rupu u zakonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 01:42