SKORO PREMINUO

Sve pažljivo isplanirao: Austrijanac ODREZAO vlastito stopalo kako ne bi morao raditi!

Urlu su na zavodu za zapošljavanje rekli da će uskoro prestati dobivati socijalnu pomoć ukoliko ne prihvati posao koji mu ponude
 Tea Cimaš/CROPIX

MITTERLABILL - Hans Url (56) otpilio je vlastito stopalo pilom kako bi do kraja života mogao nastaviti primati pomoć za nezaposlene, piše Daily Mail .

Urlu su na zavodu za zapošljavanje rekli da će uskoro prestati dobivati socijalnu pomoć ukoliko ne prihvati posao koji mu ponude. Na njegov odgovor da je prebolestan i da mu se posao ne sviđa, ponudili su mu liječnički pregled, nakon čega se odlučio na svoj drastični potez.

Prema policijskom glasnogovorniku Franzu Faschingu, cijeli plan bio je pažljivo isplaniran.

- Url je pričekao da mu žena i punoljetni sin ne budu doma tako da može biti sam. Potom je otpilio svoje stopalo kod gležnja, i bacio ga u vatru tako da ga liječnici ne bi mogli naknadno prišiti. Tek je onda otišao u garažu i pozvao hitnu pomoć, rekao je Fasching.

Također je napomenuo da policija istražuje događaj kao da se radi o pokušaju samoubojstva.

Ipak, Urlov plan imao je i slabu točku - prema policijskom izvještaju bio je blizu toga da iskrvari na smrt prije nego što je hitna pomoć došla. Iako je hitna služba pronašla i odrezano stopalo u peći, glasnogovornik bolnice rekao je da je bilo preteško opečeno da bi ga se moglo prišiti.

- Sve što smo mogli je zatvoriti ranu. Izgubio je mnogo krvi, skoro je preminuo na putu do bolnice, morali smo inducirati komu , rekao je glasnogovornik.

Glasnogovornik centra za zapošljavanje Herman Gössinger imao je još loših vijesti za Urla.

- Ovo je tragičan slučaj, ali mu neće pomoći, rekao je Gössinger.

- Čak i nakon što je ostao bez stopala to ne znači automatski da neće biti radno sposoban. Proći će pregled kad napusti bolnicu, i vidjeti ćemo kakav mu posao možemo naći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:46