RECEPT DANA

Teleći medaljoni u umaku od mandarina

RECEPT: KRISTIJAN JERKOVIĆ JUNIOR, chef Ville Neretve, Metković

SASTOJCI za 4 osobe:

* 12 telećih medaljona

* malo brašna

* 12 dag maslaca

* 4 dag gustina

* 8 dl svježeg soka od mandarina

* malo vrhnja za kuhanje

* vegeta

1. Jednu stranu telećih medaljona uvaljajte u brašno pa ih lagano na tavi ispržite s obje strane i izvadite.

2. U drugoj tavi lagano rastopite maslac, dodajte gustin, kratko prokuhajte i dodajte svježe iscijeđeni sok mandarina, vegetu i vrhnju za kuhanje.

3. Sve još prokuhajte 2-3 minute, stavite već ispečene teleće medaljone i pirjajte još 5 minuta.

4. Poslužite s polpetama od krumpira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 16:30