NASTAVAK USPJEŠNOG PROJEKTA

TJEDAN DOBRE HRANE Ususret novom uzbudljivom vikendu s najboljim chefovima

Nakon uspješnog sajma i radionica u City Centeru One East od subote vrhunska gastro priča seli se u zapadni dio Zagreba
 Biljana Gaurina/CROPIX

Prošli vikend u City Centeru One East jasno je potvrdio činjenicu da je Tjedan dobre hrane najveći i najznačajniji gastronomski događaj godine. Jer, ovaj događaj u organizaciji Europa Digitala, City Centera One i Podravke, privukao više od 60.000 posjetitelja u City Centeru One East. Uživali su u svemu što se tiče hrane, dobre, kvalitetne i ukusne.

- Radionice poznatih kuhara bile su iznimno posjećene, svi su željeli naučiti njihove trikove i tajne, kušati jela koja pripremaju. Posjetitelje oduševljava interaktivnost, savjetni nutricionista, to što mogu kušati mnoga sjajna jela - kaže Ivana Omerović, organizatorica Tjedna dobre hrane. Mnogi su željeli naučiti kako pripremiti najbolji rižoto ili ukusan ručak u samo 45 minuta te kako od istih namirnica pripremiti obrok za roditelje i kašice za bebe. Inimno velik broj posjetitelja imali su i proizvođači hrane koje smo predstavili u sklopu Sajma dobre hrane, mali i veliki. Mnogi od njih uspješno su prodali sve svoje proizvode.

No ni oni koji nisu uspjeli posjetiti City Center One Eeast ne trebaju biti tužni.

- Tjedan dobre hrane proširio se i na sljedeća dva vikenda. Još jedan smo u Zagrebu, a zatim prvi put i u drugom gradu, u Splitu - rekla je Ivana Omerović.

Dakle, 15. i 16 studenoga najbolja priča o dobroj hrani u zemlji seli se na drugi kraj Zagreba, u City Center One West, gdje posjetitelje čeka još kuharskih radionica s najboljim chefovima u državi, mnogo korisnih savjeta i puno dobre zabave.

I na zapadnoj strani grada svoje će proizvode izložiti i ponuditi neki od najboljih proizvođača kvalitetnih, tradicionalnih namirnica poput tjestenine Aurelia, Igo-mat mesnica, mesnih prerađevina Pleša i Pivac, riba Dražin, Šafram začini, Zebrano mlinci, sol iz Solane Nin… med iz PiP-a i Matičnjaka.Ugledni chef Branko Ognjenović pripremat će brzu, a zdravu hranu iz woka. Mišo Kriste, Matija Bregeš, Ante Udovičić i drugi chefovi pripremat će delicije od bučina ulja, janjeće kotlete i poširanu oradu, burgere, salate i različite slastice. Čekanje do vikenda u cijeloj se Hrvatskoj može skratiti odlaskom u neki od restorana koji sudjeluju u Tjednu dobre hrane svojim tematskim menijima za 100 kuna.

Jedan od njih je i splitska Kadena, poznatog kuhara Brace Sanjina, koji je posjetitelje Tjedna dobre hrane na prvom vikendu u Zagrebu oduševio posjetitelje kojima je s kolegom Hrvojem Zirojevićem pokazao pripremu pašticade od janjetine i slatko-kiselu hobotnicu.

Braco Sanjin zadovoljan je rezervacijama za posebno napravljene tematske menije - jela su raznolika, a namirnice vrhunske kvalitete i domaće, po čemu je Kadena poznata.

Kaže, želio je prije svega da i oni koji si ne mogu priuštiti jelo u vrhunskom restoranu sada dobiju priliku za to.

Tematski meniji

Međunarodna kuhinja u srijedu, meso u četvrtak

Nemojte propustiti priliku da kušate tematske menije u najboljim restoranima u Hrvatskoj, i to za samo 100 kuna, tijekom Tjedna dobre hrane koji traje do 14. Danas možete kušati međunarodnu kuhinju, četvrtak će se svidjeti ljubiteljima mesa, a petak će biti rezerviran za senzacionalna riblja jela.

A evo i popisa restorana u kojima možete uživati u tematskim menijima za 100 kuna: Akamaru (Zagreb), Argante (Zagreb), Badi (Umag), Bistro Apetit (Zagreb), Bistro Karlo (Zagreb), Bolfan Vinski vrh (Hraščina), Cavallino (Zagreb), Club Waldinger (Osijek), Conte (Zagreb), Delicija Libanesi (Zagreb), Didov san (Zagreb), Djed (Hrvatska Kostajnica), Dobra vina wine bar (Zagreb), DP (Duga Resa), Dubravkin put (Zagreb), Dvorac Mihanović (Tuhelj), El Bull (Zagreb), Foša (Zadar), Galerija (Zagreb), Gariful (Hvar), Golf - Novi dvori (Zaprešić), Gračanka Kamanjo (Zagreb), Ivica i Marica (Zagreb), Kadena (Split), Kralj Tomislav - Hotel Sheraton (Zagreb), Laguna (Zagreb), Lanterna na Dolcu (Zagreb), Lateral (Zagreb), Le Bistro - Hotel Esplanade (Zagreb), Les Ponts (Zagreb), Lido (Zagreb), Mala hiža (Čakovec), Mamica (Puščine), Maximillian (Zagreb), Mostovi (Zagreb), Muzej (Zagreb), Nostromo (Rabac), Palatin (Varaždin), Peta četvrtina (Zagreb), Pivnica Kraluš (Koprivnica), Podravska klet (Koprivnica), Pri Zvoncu (Zagreb), Ribice i tri točkice (Zagreb), Rougemarin (Zagreb), Rustika (Osijek), San Antonio (Zadar), Savus (Slavonski Brod), Trattoria Fellini (Zagreb), Velanera (Šišan), Vinodol (Zagreb), Vuglec breg (Krapina), Zimska luka - Hotel Osijek (Osijek), Zlatne gorice (Gornji Kneginec), Zrinski - Hotel Patria (Beli Manastir), Zrno soli (Split).

Više informacija na www.dobri-restorani.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:28