STRAVIČAN ZLOČIN

TJERANJE ZLIH DUHOVA: UZ POMOĆ SUSJEDA ZAKLAO DJEČAKA KAKO BI SPASIO SINA Dječaka namamio kolačićima i s 50 centi

 Getty Images

Devet osoba suočeno je s teškim optužbama za ubojstvo 10-godišnjeg dječaka u ritualu prinosa ljudske žrtve u Nepalu, piše Mirror.

Policija navodi kako je tijelo Jivana Kohara, koji je nestao prije tri dana, otkriveno u šumi okruga Nawalparasi, nedaleko od granice s Indijom.

Dječaku je prerezano grlo, a prema pisanjima lokalnih medija, jedan je muškarac priznao ubojstvo dječaka. Kodai Harijan tvrdi da mu je lokalni šaman kazao da će ubojstvom Jivana otjerati zle duhove od vlastitog bolesnog sina.

Uz pomoć susjeda namamio je dječaka na izolirano mjesto nudeći mu kolačiće, a obećao mu je i platiti 50 američkih centi.

Nakon što je obavio ritualni obred te ubio dječaka, njegovo je beživotno bacio u grmlje.

Policija je izvijestila kako je devet osoba optuženo za ubojstvo.

Više od 80 posto nepalske populacije od 28 milijuna ljudi su Hindusi koji često žrtvuju koze, bivole i kokoši kako bi 'zadovoljili bogove'.

Ljudske žrtve su u 21. stoljeću vrlo rijetke, no unutar hinduizma postoji tradicija krvne žrtve, pogotovo u štovanju božice Kali, koju se najčešće identificira kao simbol tame i nasilja. Do prije 200-tinjak godina u njezinom hramu u Kolkati svakog je dana jedan dječak žrtvovan.

Kalijini poklonici i danas dolaze u njezine hramove, no umjesto ljudske žrtve koriste se bundeve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 12:01