NE PROPUSTITE

TOP 10 Zagreba i okolice - Ovo svakako morate doživjeti u Zagrebu

1. PTIČJA PERSPEKTIVA

Doživite ljepote Zagreba iz ptičje perspektive na ovom jedinstvenom turističkom obilasku - letom balonom. Dok letite znad Zagreba niti jedan vam detalj iz njegove prekrsne panorame neće promaknuti. Istražite i druge zanimljive razglede, poput onih na Sagwayu, kao i tematske i noćne ture.

2. U PRATNJI ZAGORKE

Za one koji žele upoznati povijesnu i tajnovitu stranu glavnoga grada, organizira se noćna interaktivna tura, temeljena na slobodnim tumačenjima romana Marije Jurić Zagorke i gradskih legendi. Večernji termin i kostimirani vodiči učinit će povijest još privlačnijom.

3. VINSKIM PUTIMA

Zagrebačka županija bogato je vinorodno područje, a po proizvodnji grožđa i vina prva je u Hrvatskoj. Nikako nemojte zaobići Plešivičku i Zelinsku vinsku cestu.

4. POSJETITE OKOLICU

Zagrebu je njegova okolica najljepša ogrlica. Malo je europskih metropola koje se mogu pohvaliti takvim prirodnim ljepotama, raznolikošću, povijesnim i kulturnim bogatstvom oko sebe, pa ni vi ne propustite posjetiti samoborske znamenitosti, zaprešićke dvorce, neko od uređenih izletišta ili manja, još neotkrivena mjesta županije.

5. ZABAVA U ARENI

Novi zaštitni znak na ulazu u Zagreb je velebna ljepotica - Arena. Fascinantna izvana, jednako je impresivna i iznutra. Odaberite neku od, nažalost rijetkih utakmica, ili čestih koncerata (primjerice Guns’n’Rosesa) i upoznajte je u njenom sjaju.

6. KREMŠNITE U SAMOBORU

Samobor nudi mnogo toga, pitoresknu jezgru grada, velebni stari grad, gorki bermet i ukusnu muštardu, ali ono što je turistima ipak obavezna zadaća u ovom gradu je pojesti kremšnitu u slastičarnici na glavnom trgu.

7. POGLED S MEDVEDGRADA

Medvednica, planina nad Zagrebom, skriva mnoge tajne, zanimljive špilje, prirodne i kulturne bisere. Utvrda Medvedgrad iz 13. st. jedan je najljepših bisera te vrste, a preporučamo da ga posjetite noću i doživite prekrasan i nadasve romantičan pogled na Zagreb.

8. DRUŽITE SE SA ŽIVOTINJAMA

Zagrebački Zoološki vrt ima 275 životinjskih vrsta i 2225 jedinki, mnoštvo zelenih površina i kafić u kojem možete popiti kavu, odmoriti ili se osvježiti sladoledom. Dan proveden u druženju s lavovima, medvjedima, pticama i drugim životinjama bit će savršeno ispunjen dan, a možda vam se posreći pa u “zvjerinjaku” taman dobiju neku prinovu!

9. NAMJESTITE SAT PO TOPU

Svaki dan, točno u podne, centrom Zagreba zagrmi pucanj topa, a ta tradicija traje već više od 110 godina u spomen na pucanj koji je, prema legendi, rastjerao Turke koji su se približavali gradu. Grički top se nalazi u kuli Lotrščak, a po njegovim pucnjevima Zagrepčani oduvijek namještaju svoje satove. Provjerite i vi je li vaš točan!

10. PROŠEĆITE PO ŠPICI

Subotom prijepodne, pa sve do ručka, centar grada postaje poput košnice, mjesto na kojem se mora biti, gdje je važno vidjeti i biti viđen. Duž Bogovićeve i Cvjetnim trgom prošećite najmanje dvaput, odaberite pogodnu poziciju za subotnju kavu, a šetnju završite na šarenom i bogatom placu - Dolcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:30