Treća sezona neodoljive 'liječničke serije o ljubavi'

Ljetni odmor zasigurno je mnogima skratio čekanje novih nastavaka hit liječničke serije o ljubavi (ili ljubavne serije o liječnicima), "Uvod u anatomiju", čija treća sezona na programu Nove TV kreće 3. rujna. "Uvod u anatomiju" je jedna od rijetkih novijih serija koja je u rekordnom roku osvojila gledatelje na svim kontinentima. Prodana je na čak 200 televizijskih kanala diljem svijeta, Zlatni globus, a čak joj je i glazba nominirana za Grammy.



Što se tiče treće sezone, koja kreće i kod nas, u SAD-u je prvu epizodu pratilo više od 25 milijuna gledatelja. U nastavcima koji slijede popularni će kirurzi stati pred oltar, menadžment bolnice će svoje mjesto prepustiti novim ambicioznim specijalistima, stažisti će postati specijalisti...



Nova sezona počinje specijalom u kojemu barmen omiljenog lokala - u koji kirurzi nakon 48-satne smjene zalaze na nekoliko žestokih pića - na svoj način prepričava zaplete koji su iza nas. Na bolničkim hodnicima ne bi trebalo biti seksa, ali ovdje ga je bilo napretek. Kao i prvih operacija, nadmetanja, ljubavi, problema i očekivanja. No, nitko nije očekivao da dr. Zgodni ima ženu! Podsjećamo, Meredith Grey (Ellen Pompeo) je nakon dolaska u Seattle spavala s neznancem u baru, a iduće jutro u bolnici shvatila da će muškarca iz svog flerta sljedećih sedam godina gledati kao šefa. Unatoč bolničkim pravilima, njihova je avantura prerasla u ljubavnu vezu koja je, međutim, bila kratkog vijeka jer se na vrhuncu njihove sreće pojavila Addison (Kate Walsh), supruga dr. Zgodnog, za čije postojanje Meredith nije znala. Sljedećih je mjeseci Meredith trpjela poniženje, bol i tugu dok je njezin voljeni (Patrick Dempsey) pokušavao spasiti svoj brak i zaboraviti Meredith.

Novi stalni likovi



Istodobno je stažistica Cristina Yang (Sandra Oh) počela seksualnu vezu s kirurgom dr. Prestonom Burkeom (Isaiah Washington), trudeći se iz petnih žila da veza ne bude previše intimna, a da ona postane najbolja kirurginja. Dr. Isobel Izzie Stevens (Katherine Heigl) i George O'Malley (T.R. Knight ), cimeri Cristine i Meredith, također su dali doprinos u nevoljama.































Meredith je odlučila krenuti dalje sa životom i zbližila se sa zgodnim veterinarom, čime je izazvala ljubomoru dr. Shepherda. U trenutku emocionalnog raspada utjehu je potražila u Georgeovu naručju i tako uništila njihovo prijateljstvo. Povrijeđeni O'Malley je zbog toga patio, ali samo dok nije upoznao ortopedicu dr. Callie Torres (Sara Ramírez) koja u trećoj sezoni postaje stalni lik. S istim statusom ekipi će se pridružiti i Mark Sloan (Eric Dane), Addisonin ljubavnik i Derekov bivši najbolji prijatelj koji ne namjerava napustiti Seattle dok ponovno ne pridobije Addison.

Ravnatelj traži nasljednika



Ono što tek slijedi neće biti ništa manje zanimljivo i napeto. U bolnici će vladati "opsadno stanje" jer ravnatelj Richard Webber (James Pickens, Jr.) traži nasljednika, a očekuje se i izbor glavnog specijalizanta. Dr. Miranda Bailey (Chandra Wilson), zvana "naci", kao novopečena majka mora ponovno uvoditi strahovladu i čuvati se Georgeove izabranice Callie koja pretendira na njezino mjesto. Uz taj trokut, u isti će se uplesti i Izzie s novim pogledom na Georgea. Meredith će, uz problematičnu majku koja boluje od Alzheimera, glavobolje zadavati i njezina mlađa polusestra Lexie (Chyler Leigh) koja će doći stažirati u istu bolnicu.



Treća je sezona posljednja za dvoje članova glumačke postave, Isaiaha Washingtona i Kate Walsh. Dok je on svoj odlazak prouzročio kontroverznim izjavama o kolegi T. R. Knightu, Kate je otišla zbog nove serije, tj. spin-offa "Private Practice" u kojem će i dalje glumiti Addison Shepherd i koja u Americi kreće ove jeseni.



Tajana Škurić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 02:59