PRAVI JACKPOT

TRI GODINE ŽIVIO JE KAO BESKUĆNIK, A SADA KUPUJE KUĆU Bio je uvjeren da je nevidljiv, a onda su ga otkrili...

 YouTube screenshot

Muškarac koji je kao beskućnik živio tri godine nakon što mu je netko ukrao sve osobne dokumente otkrio je svoj bankovni račun na kojeg je potpuno zaboravio s dovoljno novca da položi depozit za kuću.

John Helinski, 62-godišnj Amerikanac, živio je u kartonskoj kutiji uz autobusnu postaju u Tampi. Život mu se toliko izmijenio da je postao uvjeren da je 'nevidljiv'. Spavao je ispod klupa u parkovima i nekako uspijevao preživjeti.

Bankovni račun je otkriven kada su policija i socijalni radnici pokušali pronaći privremeni smještaj za Helinskog, inače rođenog u Poljskoj, u jednom od prihvatilišta.

Službe su trebale Helinskove podatke za identifikaciju, a informacije o računu su se pojavile kad dužnosnici za dodjelu smještaja tražili njegov datum ruđenja.

Banka u kojoj je imao račun je tijekom restrukturiranja promijenila ime, olakšavajući Helinskome da zaboravi da je uopće otvorio račun.

Helinski je pretpostavio kako je ostao bez svega, no redovito je dobivao socijalnu pomoć koja se nagomilala i omogućila mu stavljanje pologa za kuću.

- Obojica smo ostali šokirana kada smo vidjeli iznos. Nismo znali što reći - ispričao je policajac koji je Helinskom pomogao u identifikaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:04