ANTIKORUPCIJSKI POKRET

TROJE SURADNIKA NAPUSTILO MISLAVA KOLAKUŠIĆA 'Zadnjih šest mjeseci nismo uspjeli uspostaviti kontakt s njim'

 
Mislav Kolakušić
 Marko Todorov / CROPIX

Katarina Jukić iz Pule, Marijana Botić iz Zadra i Milan Puharić iz Zagreba istupili su s liste Mislava Kolakušića za izbore za Europski parlament, a na konferenciji za novinare predstavili su nezavisnu antikorupcijsku organizaciju Antikorupcijski pokret, koju osnivaju, piše N1.

Milan Puharić objasnio je zašto je izašao iz udruge Mislava Kolakušića.

- Prestala je bilo kakva komunikacija s njim, želim mu puno uspjeha u vođenju projekta dalje sa svojim ljudima. Imam svoju tvrtku, pokušat ću pomoći Antikorupcijskom pokretu da ovo društvo učinimo boljim pravednijim i ugodnim za živjeti.

- Mi nezavisni kandidati na listi okupili smo se oko zajedničke ideje - nužne promjene u društvu i borba protiv korupcije. Ključna motivacija bila je izlazak na parlamentarne izbore jer su jedino na taj način moguće promjene u društvu. Naime, zadnjih šest mjeseci nismo uspjeli uspostaviti kontakt s Kolakušićem, od nas nije zatražen stručni rad, a smatramo da smo odgovorni prema građanima i da izađemo na parlamentarne izbore - istaknula je odvjetnica Katarina Jukić.

Na konferenciji je s njima bio i Damir Grunbaum, nezavisni vijećnik iz Istre koji je napomenuo da su konferenciju organizirali kako bi najavili djelovanje Antikorupcijskog pokreta.

- Ova konferencija nije dio hajke na Kolakušića, već najava našeg organiziranja u antikorupcijski pokret - prenosi N1.

'Naša suradnja je okončana nakon izbora za Europski parlament'

Na medijske napise da je troje suradnika Mislava Kolakušića istupilo sa njegove liste, oglasio se sam predsjednički kandidat preko Facebook stranice 'Građani za Mislava Kolakušića.

- Ističemo da se radi o vanjskim suradnicima koji su kao neovisni građanski i politički aktivisti sudjelovali na građanskoj listi za izbore za Europski parlament i s kojima je suradnja završila završetkom izbora, odnosno prije više od šest mjeseci, što i sami ističu u svom istupu, stoji u objavi na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:04