ČUDO UMJETNE OPLODNJE

TROJKE ROĐENE S PET GODINA RAZMAKA Dječaci na svijet došli 2008., a embrij curice bio je zamrznut do 2013.

 Facebook

Kada majka Nicola Brightey ljudima kaže kako su njezina djeca zapravo trojke nitko ne može vjerovati. Naime, treća sestra Elizabeth stigla je na svijet punih pet godina nakon svoje braće - a začeti su u isto vrijeme.

Obitelj Nicole Brightey i njezinog supruga Kevina sada je konačno kompletna. Njihova 15-godišnja bitka, koliko su pokušavali imati djecu, koštala ih je 20 tisuća dolara.

- Nevjerojatno je pomisliti da su moje trojke rođene s pet godina razmaka. James i Daniel nisu mogli dočekati da upoznaju svoju sestru blizanku i sada se odnose vrlo zaštitnički prema njoj - kazala je Nicola iz Cambridgeshirea.

Nakon što su se vjenčali, četiri je godine pokušavala začeti, a kad se to nije dogodilo, odlučila je zatražiti liječničku pomoć. Nalazi su pokazali da su njezini jajovodi neprohodni te kako mora liječiti neplodnost.

- To je značilo da nisam mogla začeti prirodnim putem. Bila sam shrvana i znala sam da je jedini način da dobijem djecu umjetna oplodnja - priča Nicola te dodaje da prvi put, u listopadu 2007. godine, in vitro oplodnja nije uspjela.

Postupak su ponovili u siječnju 2008., Nicola je proizvela 14 jajnih stanica. Osam ih je oplođeno, dva jajašca su postavljena u njezinu maternicu, a ostalih šest zametaka je zaleđeno.

- Dva tjedna kasnije bila sam trudna. Bile su to divne vijesti. Samo smo željeli da sve prođe u redu - kazala je Nicola.

Blizanci su rođeni u studenom 2008. godine.

- Nakon toliko godina, napokon smo postali roditelji - prisjeća se Nicola te dodaje: - Zaista smo htjeli još jedno dijete, mislili smo kako bi to bilo jako dobro za razvoj naših sinova, kada bi imali još jednog brata ili sestru.

Prošle veljače par je otišao na još jednu umjetnu oplodnju. Embrij je izvađen iz zamrzivača i odleđen, no nije preživio postupak. Drugi je ipak uspješno stavljen u maternicu.

- Za čudo, nedugo nakon, opet sam saznala da sam trudna. Bili smo oduševljeni. Kazala je Nicola.

Curica Elizabeth rođena je u studenom 2013.

- Izgledala je identično kao njezina braća kad su rođeni. Dečki obožavaju svoju mlađu sestru, a među njima se može osjetiti vrlo jaka povezanost. Bila je to jako duga i skupa bitka, no svaki novčić se isplatio. Osjećam se kao najsretnija majka na svijetu - zaključila je Nicola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 06:46