TRAŽI ODŠTETU

TURIST TUŽIO HOTEL ZBOG PROTUPOŽARNOG ALARMA 'Zvoni mi u ušima, razdražljiv sam i stalno se svađam sa ženom'

 Pixabay

Jedan turist tuži hotel u Gracelandu zato što ga je probudio vrlo glasan požarni alarm čime je pokrenut čitav niz vrlo neugodnih osobnih i zdravstvenih problema, piše People.

U listopadu 2017. godine Hans-Peter Gauch (53) iz Švicarske i njegova kći spavali su u hotelu Guest House, smještenom preko puta legendarnog imanja Elvisa Presleya. Otprilike u osam sati ujutro jako glasan protupožarni alarm probudio je Gaucha iz dubokog sna.

Gauch i njegova kći pokušali su doći do dizala na trećem katu gdje se nalazila njihova soba, no dizalo nije radilo. Zato su odlučili slijediti znakove za izlaz u nuždi no mapa ih je samo zbunila jer nije odgovarala stvarnom tlocrtu hotela.

Tada su potražili osvijetljene znakove za izlaz, no ono što je trebao biti izlaz bio je samo još jedan uvučeni zid. Gaucheva je kći, želeći otvoriti navodna vrata, gurnula dio zida no ništa se nije dogodilo.

Nakon toga su se vratili u sobu i nazvali recepciju. Osoba koja im se javila na telefon rekla im je da se vjerojatno radilo o lažnoj uzbuni.

'Kad smo pitali gdje se točno nalazi izlaz za nužnu, recepcionar nam je rekao da je sve dobro označeno. No to nije bio slučaj. Nakon čitave strke i zbrke, nisu nam ponudili nikakvu pomoć', rekao je Gauch.

Kad je oko 8:30 alarm napokon utihnuo, Gauch tvrdi da mu je nastavilo zvoniti u ušima. Otišao je u bolnicu gdje mu je dijagnosticiran tinitus, stanje koje može rezultirati i gubitkom sluha te stvara poteškoće u koncentraciji i probleme s govorom.

Nakon incidenta, Gauch tvrdi da više nije u stanju voditi normalan razgovor te da ga više ne vesele sve one fizičke aktivnosti u kojima je prije uživao sa svojom suprugom.

Događaj je, tvrde Guchevi odvjetnici, promijenio njegove uzorke spavanja te je postao nervozan i osjetljiv što je prouzročilo i nesuglasice s njegovom ženom.

Stanje je postalo toliko neizdrživo da se Gauch odselio iz zajedničkog doma, no par još nije predao papire za razvod.

U sudskoj tužbi Gauch od hotela traži 75.000 dolara odštete radi svih pretrpljenih neugodnosti.

Hotel nije izdao priopćenje vezano uz čitav slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:43