PROPISI

U AVIONU DOBILA JABUKU, PA ZBOG NJE KAŽNJENA S 500 DOLARA Carinici su samo hladno objasnili da se svi poljoprivredni proizvodi moraju prijaviti

 
 Pixabay / Twitter

Crystal Tadlock mora platiti 500 dolara kazne nakon što su carinici u njezinoj torbi pronašli jabuku koju je kao međuobrok dobila na letu iz Pariza za Sjedinjene Države. Kaže da je jabuku čuvala za dodatni let prema Denveru, piše BBC.

Jabuka je pronađena tijekom rutinske kontrole nakon slijetanja u Minneapolis. Carinska kontrola odbila je komentirati ovaj slučaj, no potvrdili su da svi poljoprivredni proizvodi moraju biti prijavljeni.

Žena je jabuku dobila od kabinskog osoblja tijekom leta i bila je zapakirana u plastičnu vrećicu s otisnutim logom aviokompanije Delta. Rekla je i kako jabuku nije vadila iz plastične vrećice već ju je tako zapakiranu samo spremila u svoju torbu želeći je pojesti tijekom drugog dijela putovanja.

Nakon nevjerojatnog događaja, snimila je vrećicu i sliku objavila na Twitteru uz 'hashtag' #applegate i #deltaforbiddenfruit.

Kad su carinici pronašli jabuku, Crystal im je pokušala objasniti da ju je dobila od kabinskog osoblja tijekom leta i pitala ih može li je sad jednostavno pojesti ili baciti. No oni nisu odgovorili već su joj uručili kaznu od 500 dolara.

Novinarima je rekla da često putuje te da je u Pariz išla nakon što je osvojila nagradno putovanje u Francusku.

'Pitali su me je li moj put u Francusku bio skup, ne što sam im odgovorila da jest. Nisam ispočetka shvatila zašto me to pitaju, no tada su mi rekli da će uskoro postati još skuplji i to za 500 dolara', ispričala je Crystal dodajući kako će cijeli slučaj prijaviti sudu.

'Strašno je kroz što ljudi prolaze i da ih se tretira kao kriminalce zbog običnog komada voća', dodala je.

Iz aviokompanije Delta su samo kratko prokomentirali da svi putnici moraju slijediti upute djelatnika carine.

'Jabuke koje smo dijelili putnicima predviđene su da se pojedu tijekom leta', rekli su iz Delte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:05