Sve tajne roštilja od vrhunskih komada mesa iz najboljih domaćih mesnica
Ključ svakog dobrog roštilja je svježe meso. Kada planirate roštilj za ekipu, prvo što morate znati koje meso kupiti i koje dijelove odabrati. Važno je znati koja vrsta mesa ima najbolji omjer krtog i masnog dijela, koji komadi podnose jaču odnosno slabiju vatru, na kojoj temperaturi peći određene dijelove mesa i koliko je vremena potrebno za pojedine komade. To su sve elementarne stvari koje je potrebno znati kako biste ispekli svoj savršeni roštilj. Ponuda u mesnicama veća je i raznovrsnija nego ikada prije, treba samo znati odabrati. Upravo u tome će vam pomoći vodič za roštiljanje koji ćete pronaći uz tiskano izdanje Jutarnjeg lista koji u četvrtak darujemo čitateljima. Doznat ćete i mnoge trikove za najbolji roštilj: kako ispeći najsočniju pljeskavicu za burger, frkance od carskog mesa, frkance od ramsteka ili od svinjske vratine. Otkrivamo tajne savršenih ćevapčića sa škripavcem, šiš-ćevapa, svinjskih ili pilećih ražnjića. Počastite se jednim od najatraktivnijih rezova teletine – tomahawk, vrhunski komad mesa koji ne zahtijeva nikakvu posebnu pripremu, već samo pažljivo pečenje. Zadivite svoje goste uštipcima od čiste junetine u svinjskoj maramici koja se topi i glazira meso ili odabranim komadima vratine i svinjskog flanka.
U četvrtak požurite po svoj primjerak Jutarnjeg lista i ne propustite besplatni vodič za najbolji roštilj! Uživajte u slasnim komadima najboljeg mesa iz domaćih mesnica! Dobar tek.