NOVI INCIDENT

U DANSKOJ ŽELE UBITI JOŠ JEDNU ŽIRAFU 'Ne možemo imati dva mužjaka i jednu ženku'

 Twitter

Zoološki vrt Jylland, koji se nalazi u zapadnoj Danskoj, objavio je kako namjerava uspavati žirafu što je pomalo šokantno s obzirom na zgražanje javnosti nakon javnog usmrćivanja žirafe Mariusa u Kopenhagenu prije samo nekoliko dana.

Tada su mladu žirafu usmrtili pred publikom te su njome nahranili lavove, a zbog toga je osoblje tog zoološkog vrta primilo prijetnje smrću.

Čuvarica zoološkog vrta Jylland, Janni Lojtved Poulsen, rekla je kako će možda uspavati sedmogodišnju žirafu, koja se isto zove Marius, ukoliko uspiju nabaviti ženku, jer već imaju jednog mladog mužjaka koji se zove Elmer.

- Ne možemo imati dva mužjaka i jednu ženku - rekla je Poulsen uz napomenu da će možda pronaći drugi smještaj za žirafu, ali da je za to mala vjerojatnost.

Kao i žirafa iz Kopenhagena, i ova nije podobna za razmnožavanje.

- Ukoliko koordinator programa za razmnožavanja odluči da se žirafa mora uspavati, onda ćemo tako i uraditi - rekla je čuvarica dodavši kako zoološki vrtovi u Danskoj već godinama uspavljuju višak životinja te da ih ne obeshrabruje prosvjed koji je uslijedio nakon ubojstva žirafe u Kopenhagenu.

- U mnogim mjestima u inozemstvu gdje se to ne radi, životinje žive u teškim uvjetima, te im također nije dozvoljeno da se rasplođuju. Mi smatramo kako to nije u redu - rekla je ona dodajući kako oni još nisu uzeli u obzir javno seciranje kao ono u Kopenhagenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:25