U kamenolomu ski staza i zabavni park

ZAGREB - Bivši HNS-ovac, danas građevinski poduzetnik Mislav Žagar planira u kamenolomu Podsusedsko dolje graditi zabavni park po uzoru na Gardaland koji bi uključivao i zatvoreno skijalište.



Zbog toga je kontaktirao Antu Kostelića, od kojega je tražio da sudjeluje u osmišljavanju skijaške staze koju planiraju nazvati po najboljoj svjetskoj skijašici Janici Kostelić.



Iako je Jutarnji list danas objavio priču o zatvorenom skijalištu koje je arhitektonski osmislio Branko Kincl, ispostavilo se da nije riječ o istom projektu. Naime, tvrtka Dolje je zbog inozemnih investitora projekt dosad držala u tajnosti.



Riječ je o projektu "teškom" od 80 do 100 milijuna eura koji je još krajem 90-ih osmislio arhitekt Boris Radovan, a za koji je poduzetnik Žagar, kako tvrdi, sada našao ulagača.



No, čeka potvrdu Vlade o javno-privatnom partnerstvu da bi javno otkrio tko je spreman uložiti toliko novca u hrvatski Gardaland. Suglasnost im je potrebna, tvrdi, zato što je kamenolom u vlasništvu državne tvrtke Tempo, koja je, kaže Žagar, pred stečajem.



- Sklopili smo s njima dogovor da preuzmemo koncesiju tako da saniramo kamenolom koji je već trebao biti saniran, a da tvrtku Tempo angažiramo na gradnji zabavnog parka - kaže Žagar koji je u projekt krenuo s urbanisticom Mirom Marić Trbojević iz tvrtke Arh 90.



Ona kaže da je zatvoreno skijalište samo dio parka koji bi se trebao smjestiti na 20.000 četvornih metara, a u idealnim bi uvjetima mogao biti sagrađen za godinu i pol. - Pozitivno je to što je projekt dobio suglasnost svih nadležnih institucija - rekla je Marić Trbojević.





S raftinga u diskoklub

Projekt Dolje, uz zatvoreno skijalište, uključuje sportske terene za tenis, odbojku na pijesku, saunu, solarije, teretane, restorane, diskoklub, "adrenalinske" atrakcije poput tobogana, raftinga, roller coastera, bungee jumpinga, mountain bikinga te otvoreno klizalište i prostor za koncerte.



Vanja Nezirović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:22