U lošinjskoj Jadranka grupi i sezonci mogu postati direktori

Otkrivamo kako je Saša Majstorović zahvaljujući ulaganjima i edukacijama naše najveće otočne hotelske kompanije doživio uzlet karijere i otkrio svoju životnu strast

“Iskoristite mogućnost za rad u tvrtki koja ima vrhunske objekte, jer vam je to prilika za edukaciju i samousavršavanje. Kad se preda mnom nađu novi kadrovi, uvijek spominjem i svoj primjer.”, poručuje Saša Majstorović

Saša Majstorović nije ni prvi niti jedini zaposlenik Jadranka grupe koji je prošao put od sezonskog radnika na otoku Lošinju do stalnog zaposlenika. Danas je on jedan od 700 stalno zaposlenih u petoj hotelijerskoj kući po veličini u Hrvatskoj koji svojim iskustvom svjedoči o mogućnostima koje Jadranka daje svojim zaposlenicima.

Od sezonca do direktora - to je u četiri riječi priča o karijeri Saše Majstorovića. Ono što se u ovoj najkraćoj verziji ne vidi je velika količina njegove strasti, želje za edukacijom i iskorištenih prilika koje mu je pružio njegov poslodavac, lošinjska Jadranka grupa.

Majstorović je prije tek nešto manje od šest godina, u lipnju 2012., dobio svoj prvi sezonski posao u sklopu Jadranka grupe, na poziciji servira u hotelu Aurora. “Kad radite kao servir samo skupljate tanjure i vrlo malo komunicirate s gostima. Kao konobar već nudite pića, imate doticaj s vinima i puno ste više u komunikaciji s gostima, što je svakako bolje za nekoga tko voli tu vrstu posla”, objašnjava Majstorović kako je krenula njegova karijera u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Danas je on direktor za hranu i piće hotela Bellevue, prvog hrvatskog otočnog hotela s pet zvjezdica, kao i asistent generalnom menadžeru istog hotela. Kaže da na početku karijere nije mogao zamisliti gdje će se danas nalaziti. Prve dvije sezone bile su mu najteže, kaže da je čak razmišljao o odlasku. Ali onda se, kako kaže, u njemu počelo odmotavati klupko i buditi strast.

“Prve dvije godine sam radio sezonski. Nakon mjesec dana na poziciji servira dobio sam priliku početi raditi posao konobara u Aurori. Velika prekretnica se dogodila 2014. godine za tvrtku jer je tada otvoren obnovljeni hotel Bellevue s pet zvjezdica, a tadašnji korporativni direktor za hranu i piće prepoznao je moje kvalitete i pozvao me da se pridružim timu najluksuznijeg hrvatskog otočnog hotela. Mislim da se te godine u meni ozbiljno probudila strast za ovim poslom.”, govori Majstorović o svojoj prvoj sezoni u kojoj - nije više bio sezonac.

Nakon dvije godine rada kao pansionski konobar, Majstorović je dobio priliku za rad u a la carteu. To znači da više nije nudio samo piće, nego i hranu, pojašnjava.

“Jako sam zagrizao. Htio sam se što više educirati, a tvrtka je bila spremna jako ulagati u naše edukacije. U međuvremenu sam završio tečajeve za sommeliera prvog i drugog stupnja preko Hrvatskog sommelier kluba, edukaciju za batlera u Nizozemskoj, kao i razne edukacije iz stranih jezika, poznavanja sireva, maslinovih ulja, nutricionizma i drugih područja vezanih uz struku.”, kaže Majstorović.

Zahvaljujući visokoj razini educiranosti koju je dostigao, Majstorović je tijekom protekle dvije godine imao priliku raditi na poziciji koja se smatra vrhuncem ugostiteljske struke, kao batler u ekskluzivnoj Vili Hortensiji. “Ti radni dani su bili jako dugi, ali za mene je to bila nagrada, a ne kazna. Siguran sam da mi je taj posao omogućio da prerastem u osobu koja može donositi odluke”, prisjeća se Majstorović dana kad je radio s gostima jedne od najluksuznijih vila na Jadranu.

Danas kaže da osjeća kako mu je zbog novog posla i uzleta karijere opao intenzitet edukacija, zbog čega pomalo žali. Sada se situacija okrenula pa je sve češće on predavač, a drugi slušaju njega.

Saša Majstorović nije ni prvi niti jedini nekadašnji sezonski radnik koji je danas stalni zaposlenik Jadranka grupe. Danas je on jedan od 700 stalno zaposlenih u petoj hotelijerskoj kući po veličini u Hrvatskoj, a njima se tijekom sezone pridružuje još 700 sezonskih radnika.

Grupa Jadranka zainteresirana je za dugoročni odnos sa svojim zaposlenicima te traži ljude koji su spremni ući u stalni radni odnos i živjeti na otoku. Odnos Jadranka grupe prema zaposlenicima vidi se i u tome što je sve dosadašnje porezne izmjene usmjerila u korist radnika, a to će učiniti i s uštedama koje će ostvariti i ukidanjem poreznih opterećenja na plaćanje smještaja i prehrane radnika. U tijeku su i pregovori sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske kojima će se korigirati financijski uvjeti za sve djelatnike, a posebno za deficitarna zanimanja. Kad je o sezonskim radnicima riječ, prioritet je osiguranje čim bolje kvalitete života za njih, zbog čega je u tijeku gradnja novog hotela za sezonske zaposlenike, tek prvog u nizu planiranih.

Višemilijunske iznose Jadranka grupa ulaže i u edukacije zaposlenika, u čemu su iznad prosjeka industrije. Obuka i edukacije obavljaju se putem in-house radionica, praktičnih treninga i teoretskih predavanja koja vode Jadrankini i vanjski stručnjaci. Osobito je na cijeni interna Gastro Akademija za visoku uslugu u hotelima s pet zvjezdica, kao i visokoprofilirane specijalizacije za barmenstvo, somelijerstvo i concierge. Jadranka grupa podupire i sve svoje djelatnike koji odluče uz rad nastaviti daljnje formalno obrazovanje poput fakulteta, magisterija ili specijalističkog studija.

Saša Majstorović je prešao dug put od sakupljanja tanjura do direktora odgovornog za hranu i piće u vrhunskom hotelu, čiji posao uključuje praćenje noviteta i trendova u struci, obilaske vinara i restorana. Poučen svojim iskustvom, potencijalnim novim zaposlenicima Jadranka grupe poručuje: “Iskoristite mogućnost za rad u vrhunskoj tvrtki koja ima vrhunske objekte, jer vam je to prilika za edukaciju i samousavršavanje. Kad se preda mnom nađu novi kadrovi, spomenem im i svoj primjer.”

Više o edukacijama Jadranka grupe može se doznati na http://jadranka.hr/edukacije

Ako želite karijeru u Jadranka grupi, pogledajte objavljene natječaje na: http://jadranka.hr/natjecaji

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2024 17:09