A -STRANA

U ovoj sezoni u srce nam se urezala emisija o Oliveru. Čista emocija

 Produkcija emisije je vrh, a posebno smo ponosni što je to ideja domaće grupe autora, ističe Duško Ćurlić

HRT-ova zabavno-glazbena emisija “A-strana” na prošlogodišnjoj je, prvoj u povijesti, dodjeli najveće medijske nagrade Zlatni Studio trijumfirala u kategoriji TV zabave, a o njezinoj popularnosti dovoljno govore i ovogodišnja nominacija i ulazak u finale. Duško Ćurlić, omiljeni voditelj i, može se reći, zaštitno lice emisije koja bilježi svoju treću sezonu, osvrnuo se na neke od upečatljivih momenata “A-strane”.

- Jako nas je razveselila potvrda kvalitete jer, uz publiku, nas je Zlatnim Studijem nagradila i struka. Budući da je “A-strana” timski rad, svima nama je to bilo veliko priznanje. Ove godine se ponovila nominacija i zbog toga smo izuzetno sretni. Komplimenti od kolega nisu izostali, i to nam je velika čast i veselje - naglašava Ćurlić.

Produkcija emisije u samom je vrhu, a Duško i ekipa posebno su ponosni što je to ideja grupe autora HRT-a, a ne licencirani proizvod.

- Treća sezona samo je potvrda da smo na dobrom putu. A kad smo kod posljednje sezone, svima nam se u srce urezala emisija posvećena našem legendarnom Oliveru, koja je bila posebno emotivna, i to je bio naš način zahvale za sve što nam je dao ispred kamere i iza nje. Teško je bilo ostati profesionalan i zadržati suze pred kamerama, a kad su se ugasile, to je druga priča... - prisjeća se Duško.

Kao i tijekom prijašnjih sezona, i u ovoj gostuju mnoga velika imena domaće glazbene scene, no jedna je gošća na Duška ipak ostavila poseban dojam.

- Osobno bih izdvojio legendarnu Gabi Novak, divu u pravom smislu te riječi. Bilo je divno gledati naše mlade pjevače kako upijaju svaki njezin pokret, pjesmu i držanje na pozornici. Samom pojavom zasjenila je sve oko sebe, a uz sve to je normalna i pristupačna osoba - opisao je Ćurlić.

Bez obzira na unaprijed osmišljen scenarij, improvizacija je sastavni dio gotovo svake emisije.

- Uvijek je najzahtjevnije osmisliti ono o čemu ćemo razgovarati s gostima jer želimo izbjeći opće poznate stvari i dobiti od njih nešto novo i drugačije, a to je dodatna posebnost naše emisije. No, postoje trenuci kad imaš pripremljenu najavu, a pokušavamo snimiti kao da ide uživo, no razgovor nekad potpuno ponese, pa najavu instinktivno promijenimo. Ali, improvizacija ima poseban čar - siguran je Ćurlić.

Neke anegdote sa snimanja posebno su se Dušku usjekle u pamćenje.

- Kad je Predin pričao kako ga je tadašnji menadžer angažirao da tada aktualnog pjevača Bijelog dugmeta uči slovenski, zbog čega je svaki tjedan putovao u Sarajevo jer je ideja bila da pjesmu Bijelog dugmeta izvedu na slovenskom u Sloveniji. Bila je ludnica čuti izvedbu tog legendarnog benda u Predinovoj verziji na slovenskom. No, takvih detalja ima na pretek i teško ih je izdvojiti - objašnjava Ćurlić.

A najveće zadovoljstvo Dušku predstavlja to što su kroz emisiju vratili domaću glazbu u udarni termin, i to s vrhunskim pjevačima i bendom HRT-a u kojem sviraju sjajni glazbenici.

- ‘A-stranu’ ne doživljavam kao posao, nego kao vrhunsku zabavu i veselim se svakoj novoj emisiji. Nadam se da to osjeti i publika - zaključio je. Riječi hvale ima i za konkurenciju.

- Konkurenciji svaka čast. Lijepo je biti nominiran u tom društvu - kratko je prokomentirao Duško.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:26