RAZMETNI SIN

U TRI DANA SPISKAO 3,5 MILIJUNA DOLARA! Sin francuskog ministra pokušao namiriti kockarski dug čekovima bez pokrića...

 Foto: facebook

Razvratnom sinu francuskog ministra vanjskih poslova prijeti uhićenje zbog toga što je u kockarskom ludilu potrošio nevjerojatnih 3,5 milijuna dolara a dug pokušao namiriti čekovima bez pokrića, prenosi britanski Telegraph.

Sud u Nevadi izdao je nalog za uhićenjem nakon prijave zbog nekolicine neupotrebljivih čekova koje je Thomas Fabius ispunio u tri casina u Las Vegasu 15. svibnja 2012., samo dan prije nego je njegov otac Laurent Fabius postao ministar vanjskih poslova u vladi predsjednika Françoisa Hollandea.

Afera koja je izašla na vidjelo prošlog tjedna, ponovno je svrnula pozornost javnosti na Fabiusovog razmetnog sina koji jedini stvara probleme očevoj inače besprijekornoj političkoj karijeri.

Prema nalazima suda iz travnja 2013. godine, Thomas Fabius pokušao je pokriti ogromne gubitke izdajući čekove bez pokrića vezanih uz tri različita bankovna računa i to na iznose od 100.000 do 1 milijuna.

Sada mu prijeti kazneni progon zbog pokušaja prijevare i krađe. Zbog toga je izdan i uhidbeni nalog po kojem će Fabius mlađi završiti iza rešetaka ako nogom stupi na američko tlo.

No ovo nije prvi put da se Fabius našao na onoj strani zakona. Raskalašenom playboyu je već otprije zabranjen ulazak u neka casina u Francuskoj zbog pritužbe Société Générale banke iz 2011. godine jer je Fabius poslao lažan e-mail navodeći kako mu banka jamči određeni iznos kojim bi mogao kockati u jednom casinu u Marakešu. Policija ga je tad ispitivala vezano uz sumnje za prijevaru i pranje novca i željeli su znati detalje o njegovom 7 milijuna eura vrijednom stanu u palači u središtu Pariza.

Fabius je tad pokušao dokazati da je 8 milijuna eura osvojio u casinu u Monte Carlu. No francuski istražitelji nisu bili uvjereni tom pričom, te su dodatno istraživali raskošan stil života ovog propalog biznismena kojemu su Saint Tropez i luksuzni klubovi po Champa Elysees u Parizu bilo kao drugi dom.

Također, ranije ove godine, istražitelji su utvrdili neprijavljen transfer novca, točnije 316.000 eura, s računa tetke Thomasa Fabiusa.

Foto: Thomas Fabius; Izvor: Facebook

Francuzi i inače sa zanimanjem prate živote djece svojih političkih vođa i drugih slavnih osoba. Thomas Fabius rođen je u bogatoj obitelji trgovaca umjetninama. 2013, njegov je otac prijavio imetak od 6 milijuna eura, uključujući tri kuće i udio od 1,2 milijuna eura u jednoj aukcijskoj kući.

Nakon što je 2004. odustao od studiranja na prestižnoj HEC poslovnoj školi, tada 24-godišnji Thomas osnovao je tvrtku 'People and Baby' koje je vodila vrtiće za djecu u poslovnim centrima.

'Moje je prezime komparativna prednost i ono mi otvara mnoga vrata', rekao je tada i dodao kako poznato prezime donosi i neke poteškoće jer se mora više truditi kako bi se nametnuo i kako se na njega ne bi gledalo samo kao na sina nekog poznatog oca.

Nedugo nakon osnivanja tvrtke, često je viđan na raznim mondenim događanjima i to u društvu modela, nerijetko i za glavu viših od njega samog. Također, postao je i redoviti posjetitelj kockarnica gdje je najviše volio rulet i poker. Tako je na jednom dočeku Nove godine osvojio nevjerojatnih 3 milijuna dolara u casinu u Monte Carlu i krupijeu ostavio 20.000 eura napojnice.

Jedno je kratko vrijeme bio voditelj na televiziji, a pojavljivao se i u nekim reality showovima.

Pogledajte video 'zaigranog' Thomasa Fabiusa u jednom casinu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2021 19:17