PROSVJED U SUBOTU

UDRUGA FRANAK ĆE BLOKIRATI CENTAR ZAGREBA Prosvjednici iz cijele zemlje stižu u 60 autobusa

Okupljanje prosvjednika je 25. travnja u podne na Trgu Franje Tuđmana u Zagrebu
Zagreb, 280315.Trg hrvatskih velikana.Mirnom povorkom od Trga Franje Tudjmana do HNB-a clanovi udruge Franak, po posljednji put prije okoncanja pregovora s bankama, zapalili su svijece u pocast svim zrtvama kredita sa klauzulom u svicarskim francima.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Udruga Franak najavila je prosvjed ove subote, 25. travnja u podne na Trgu Franje Tuđmana u Zagrebu, prenosi RTL.

Na prosvjedu očekuju do 30 tisuća ljudi, a iz cijele Hrvatske dolazi 60 autobusa, rekao je Ivan Kontrec, koordinator Udruge Franak.

- Pozivamo sve građane koji imaju kredite, nezaposlene, blokirane, branitelje, da dođu na prosvjed. Vrijeme je da interes građana bude iznad interesa institucija, rekao je Kontrec.

Na press konferenciji ponovno su zatražili ostavku guvernera HNB-a Borisa Vujčića i viceguvernera Damira Odaka.

Prosvjedna povorka će ići do Trga bana Jelačića gdje će se podijeliti u tri grupe. Prva grupa će krenuti do Trga svetog Marka, druga će se uputiti prema Trgu hrvatskih velikana, a treća ostaje na Trgu bana Jelačića.

Prosvjed bi trebao trajati od četiri do šest sati, a iz Udruge su se ispričali građanima zbog obustave javnog gradskog prijevoza u to vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:48