PRAVI I KRIVI NAČIN

'VEĆ 40 GODINA KORISTIM FOLIJU KRIVO!' Britanski kuhar izazvao pomutnju na Twitteru nakon što je pojasnio kako pravilno koristiti aluminijsku foliju

 
 Youtube

Poznati britanski TV kuhar Tom Kerridge izazvao je pravu pomutnju na društvenim mrežama nakon što je u svojoj emisiji Fresh Start koja se emitira na BBC-ju objasnio da aluminijsku foliju uvijek treba koristiti tako da sjajna strana bude prema dolje.

U emisiji Kerridge vodi osam obitelji i kroz 12 tjedana ih uči kako pravilno i zdravo kuhati i jesti.

No posljednja epizoda izazvala je prilično čuđenje nakon što je slavni chef ustvrdio da je umatanje hrane u aluminijsku foliju tako da sjajna strana dodiruje hranu – pogrešno.

Kerridge je objasnio i da sjajna strana više reflektira zbog čega će takav način umatanja hrane dulje čuvati toplinu.

Na Twitteru je odmah počelo komešanje, a jedan je korisnik ustvrdio kako već 40 godina foliju koristi krivo. Drugi korisnici ubrzo su se složili s njim, kazavši da io oni već desetljećima krivo koriste foliju.

No bilo je i onih koji se ne slažu s tim savjetom.

'Ja mislim da uopće nema nikakve razlike koristite li foliju na ovaj ili onaj način. Mislim da jednako dobro zadržava toplinu', napisao je jedan korisnik Twittera.

U raspravu se uključio i web portal Culinarylore koji kuhanju pristupa sa znanstvenog stajališta.

'Istina je da je ona sjajna strana folije tek nešto malo više reflektira svjetlost od mutne strane tako da to ne igra nikakvu ulogu u čuvanju topline', kazali su s portala Culinarylore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:15