prekasno kajanje

VELIKA PREOBRAZBA OSUĐENIKA NA SMRT Pitali ga što želi za posljednji obrok, on je odgovorom zaprepastio upravitelja i čuvare

 
 Profimedia

Amerikanac Donnie Johnson (68) osuđen je na smrtnu kaznu, koja će biti izvršena u četvrtak, zbog ubojstva vlastite supruge Connie. Brutalno je ugušena kada joj je Donnie u grlo ugurao vreću za smeće od 100 litara.

Njoj je tada bilo 30 godina, a njemu 33, a stravičan zločin počinjen je u Memphisu.

Donnie će biti pogubljen smrtonosnom injekcijom u zatvoru u Tennesseeju u 19 sati, a tamošnjii zatvorenici na posljednji obrok smiju potrošiti do 20 dolara. On je pak odlučio da ga ne želi potrošiti na sebe, nego da se taj novac prenamijeni za obroke beskućnicima. Umjesto posebnog obroka, za sebe želi isto jelo koje će dobiti ostali zatvorenici.

Johnsonov odvjetnik otkrio je da je njegova odluka zapravo odavanje počasti pogubljenom kolegi Philipu Workmanu, koji je tražio da se za 20 dolara kupe vegeterijanske pizze za lokalno prihvatilište za beskućnike.

Zatvorsko osoblje nije ispunilo želju Philipa Workmana, ali njegovi štovatelji jesu. Donnie Johnson želi da se za njega učine isto.

- Gospodin Johnson je svjestan da se za 20 dolara ne može nahraniti puno ljudi, ali želi da njegovi štovatelji plate obroke beskućnicima.

Johnson je također na pisao oproštajno pismo svojoj djeci Cindy i Jasonu i obitelji bivše supruge tražiti oprost.

- Doista žalim zbog svog života i onoga što sam postao u tom procesu. U sebi nosim i nosit ću bol od tuge koju sam nanio drugima. Život koji sam odabrao odveo me do najmračnijeg dana u životu i sve dok nisam preuzeo odgovornost za smrt supruge Connie nisam mogao primiti oprost i započeti put iscjeljenja, napisao je u pismu.

Njegova pokćerka bila je među ljudima koji su od guvernera tražili pomilovanje, no njegov sin Jason smatra da je morao biti pogubljen odavno.

Johnsonov odvjetnički tim tražio je pomilvanje za svog branjenika ističući njegovu vjersku transformaciju koja se dogodila iza rešetaka. Postao je pripadnik Kršćanske adventističke crkve i služi mise za zatvorenike.

Tvrdilisu da je Johnson trasformirao svoj život ot lažljivca, prevaranta i ubojice do ministranta Kršćanske adventističke crkve čije je 'stado u zatvoru'.

Njegov zahtjev odbio je guverner Tennesseeja Bill Lee.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:25