DELICIJE

Veprov odrezak u zelenim jabukama

Recept: Danijel Petelin, chef nacionalnog restorana Goranska kuća, hotel Risnjak

1. U korjenastom povrću i začinima odležalo meso narežite na medaljone i prepržite na ulju

2. Podlijte crnim vinom i imakom od kostiju te dodajte zelene jabuke narezane na kockice. Pustite da prokuha te okus doradite soli i paprom

3. Kao prilog poslužite krumpir pečen u foliji koji izdubite i napunite svježim kravljim sirom

4. Ukrasite rajčicom, peršinom i zelenim jabukama

Sastojci za 4 osobe:

- 78 dag veprova karea bez kosti

- 8 dcl crnog vina

- 20 dag luka

- 20 dag mrkve

- 20 dag korijena celera

- 20 dag peršinova lista

- papar u zrnu

- sol

- mljeveni papar

- 1,2 dcl suncokretova ulja

- ulje za prženje

- 40 dag zelenih jabuka

- 8 dag rajčica

- pelati

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 16:14