Recept: Danijel Petelin, chef nacionalnog restorana Goranska kuća, hotel Risnjak
1. U korjenastom povrću i začinima odležalo meso narežite na medaljone i prepržite na ulju
2. Podlijte crnim vinom i imakom od kostiju te dodajte zelene jabuke narezane na kockice. Pustite da prokuha te okus doradite soli i paprom
3. Kao prilog poslužite krumpir pečen u foliji koji izdubite i napunite svježim kravljim sirom
4. Ukrasite rajčicom, peršinom i zelenim jabukama
Sastojci za 4 osobe:
- 78 dag veprova karea bez kosti
- 8 dcl crnog vina
- 20 dag luka
- 20 dag mrkve
- 20 dag korijena celera
- 20 dag peršinova lista
- papar u zrnu
- sol
- mljeveni papar
- 1,2 dcl suncokretova ulja
- ulje za prženje
- 40 dag zelenih jabuka
- 8 dag rajčica
- pelati
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....