Vetropack: Unatoč tužbi, dobit od 65 milijuna kuna

HUM NA SUTLI - Iako su dužni isplatiti milijunsku odštetu za proizvodnju lažne votke, Tvornici stakla Vetropack Straža iz Huma na Sutli to nije narušilo poslovanje. Naime, prošle su godine ostvarili ukupan prihod od 600 te dobit od 65 milijuna kuna.



Proizveli su gotovo 216,5 tona staklene ambalaže, prodali 907 milijuna staklenih boca, od čega 60 posto na inozemnom, a 40 posto na domaćem tržištu.



U tvornici je zaposleno 650 radnika. Kolektivnim ugovorom, koji je stupio na snagu u siječnju ove godine, osnovna se plaća povećala za pet posto, a u sljedećih će pet godina rasti u skladu s troškovima života, 1,25 posto godišnje.



-600 milijuna kuna prihoda

-2,7 milijuna USD

odšteta

-216,5 tona staklene ambalaže

Podsjetimo, presudom visokoga Trgovačkog suda u Zagrebu, potkraj prošle godine Vetropack je zajedno s tvornicama Jedinstvo ambalaža iz Ivanca i Kočiš Commerce iz Osijeka dužan isplatiti 2,7 milijuna američkih dolara odštete zbog nezakonite prodaje krivotvorene robe AB Solut votke švedskoga proizvođača V&S Groupa.



Slučaj star deset godina otkriven je nakon drastičnog pada prodaje votke u Rusiji, a Vetropack se teretilo zbog nelegalne proizvodnje više od dva milijuna boca.



Hrvatski osuđenici u tom procesu navodno nisu znali u što su se upustili.   



D. Čiček Haban
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:56