LUDI EKSPERIMENT

VIDEO: ANAKONDA MU PROGUTALA GLAVU Snimili šokantan dokumentarac: 'Osjećam kako me jede'

Na mjestu događaja uz članove ekipe bila je i njegova supruga Gowri koja je pratila kako divovska anakonda proždire njenog supruga
 YouTube

Američki prirodnjak Paul Rosolie proveo je neobičan eksperiment koji je ipak završio poptuno neočekivano! Naime, 27-godišnji Rosolie otišao je u peruanski dio Amazone u Južnoj Americi da snimi kako ga proždire golema anakonda dugačka šest metara.

Za tu se prigodu oboružao posebnim odijelom načinjenim od karbonskih vlakana koje je trebalo zaštititi njegovo tijelo od lomljenja pod snažnim stiskom anakonde, te opremljeno posebnim dovodom kisika i kamerom koja je snimala ovaj neobičan poduhvat.

Usred amazonske prašume prišao je golemoj zmijurini hodajući "na sve četiri" i ona ga je zgrabila. No, nedugo nakon što je zelena anakonda svojim čeličnim stiskom obuhvatila njegovo tijelo i stisnula mu ruke, srce mu je počelo ubrzano lupati, te je rekao kako pokušava ostati miran. Na mjestu događaja uz članove ekipe bila je i njegova supruga Gowri koja je pratila kako divovska anakonda proždire njenog supruga.

Jedan od članova tima pitao ga je može li disati, na što nije odgovarao. Nakon nekoliko sekundi rekao je: "Pazite, počinjem osjećati kao da me jede". Zmija je razjapila svoja usta i obuhvatila njegovu glavu. Tada je Rosolie povikao za pomoć kad je osjetio da anakodnin stisak počinje mrviti njegove ruke. Članovi ekipe koja ga je pratila pojurili su u pomoć i odvojili anakondu od Rosolija. Zmiju su kasnije pustili nazad u divljinu.

Nekoliko minuta nakon što je snimka ovog poduhvata prikazana na Discovery Channellu Rosolievi sunarodnjaci putem društvenih mreža iskazali su svoje razočaranje, jer su očekivali da bude pojeden do kraja.

Jedan je gledatelj, komentirajući snimak, objavio fotografiju svog psa kako mu žvače prst i napisao: 'Discovery, mogu li i ja imati svoju emisiju?'.

Borci za zaštitu životinja diljem svijeta pobunili su se pak zbog "okrutnosti". Rosolie je uzvratio kako je ovaj opasan poduhvat napravio kako bi prikupio novac za spas prirodnog staništa ove zmije u Južnoj Americi, te kako životinja nije ozlijeđena.

U dokumentarcu, koji je u nedjelju prikazan u SAD-u, Rosolie je pojasnio kako je tražio upravio određenu zmiju, koja ga je bila zgrabila 2008. godine i odvukla u duboku vodu, te kako je od tada bio opsjednut idejom da je uhvati.

Pogledajte video:









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 02:55