NOĆNA MORA

VIDEO: BRITANKI CRVI ISKOPALI RUPU U UHU Nakon povratka iz Perua trpila je užasne bolove i čula zvukove u glavi

Kad se Britanka Rochelle Harris (27) iz Derbyja vratila kući s nezaboravnog putovanja u Peruu, malo je pažnje obraćala na glavobolje koje su je počele mučiti tijekom leta kući.

No u svega nekoliko sati razvila se nepodnošljiva bol na jednoj strani njenog lica i Rochelle je počela čuti čudne zvukove u svojoj glavi. Idućeg jutra kad se probudila na jastuku je pronašla trag tekućine iz uha.

Uputila se u lokalnu bolnicu, a tamošnji liječnici nisu bili pretjerano zabrinuti zbog njezinih simptoma smatrajući da se radi o manjoj upali uha ili infekciji uslijed ugriza komarca.

Unatoč tome, poslali su je na detaljnije pretrage kod otorinolaringologa.

Prilikom pretrage uha, specijalist je ostao bez riječi. Naime, u uhu je pronašao malenu rupu ispunjenu crvima!

Kad je pokušao crve izvući, oni su se još dublje zavlačili u Rochellinu glavu.

- Bila sam prestravljena. Pitala sam se jesu li mi crvi u mozgu - kazala je Rochelle.

Doktor je naredio hitno snimanje mozga kako bi ustanovio koliku su štetu crvi učinili, te imali ih još i gdje se skrivaju.

Postojao je rizik da crvi putuju kroz njezinu glavu. Ako bi jedan došao do mozga mogao bi uzrokovati meningitis, smrtonosno krvarenje, ili ako bi pregrizli živce, Rochelle bi mogla ostati paraliziranog lica.

Srećom, snimka je pokazala da nisu oštećeni bubnjić, krvne žile niti živac, ali su crvi iskopali 12 milimetara duboku rupu u njenom ušnom kanalu.

Liječnici su pokušali crve utopiti maslinovim uljem, ali bezuspješno. Uspjeli su izvući dva crva, ali su bili zabrinuti da je još jedan ostao u glavi.

Daljnje detalje pretrage pokazale su da je Rochelle u glavi udomaćila cijelu obitelj crva - njih čak osam!

Svi su na kraju izvađeni i poslani na analizu koja je pokazala da je muha izlegla jajašca u Rochellinu uhu, koja su zatim izrasla u ličinke.

Britanka se potpuno oporavila i nema nikakvih trajnih posljedica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 22:57