UDARIO GLAVOM OD POD

VIDEO: ČUDESNA PREOBRAZBA TInejdžer otkrio glazbeni talent nakon teške ozljede mozga

 Screenshot

Tinejdžer iz Colorada Lachlan Connors doživio je pravu preobrazbnu nakon nesreće koja mu se dogodila tijekom igranja lacrossa. Naime, mladić je udario glavom od pod te je dobio potres mozga. Iako je poslije pokazivo zabrinjavajuće znakove ponašanja dozvoljen mu je bio povratak bavljenja sportom.

Uskoro je dobio još jedan potres mozga zbog kojih je tjednima bio u bolnici. Osim toga počeo je patiti od epileptičkih napadaja i mini halucinacija. Iako je poslije toga bio tužan zbog spoznaje da se više neće moći baviti sportom, tijekom oporavka je odjednom primijetio se uz malo napora može svirati razne instrumente.

Prema riječima njegove majke, Elsie Hamilton, Connors prije nesreće nikada nije pokazivao glazbeni talent.

Trenutno Connors svira 13 instrumenata uključujući gajde, klavir, gitaru i mandolinu.

- Ovdje nije riječ o manjoj ozljedi. Samo u teoriji se može govoriti da je riječ o skrivenom talentu te da ga je mozak nekako prepoznao nakon ozljede. Očito je da se nešto dogodilo u njegovom mozgu, a ta je promjena možda uzrokovala otkriće sposobnosti za koje nitko nije znao - rekao je Connorsov liječnik dr. Spyridon Papadopoulos.

Preporođeni tinejdžer ne može čitati note pa sve instrumente svira po sluhu.

- Doista vjerujem da se nešto preoblikovalo u mozgu. Nešto se promijenilo i zahvaljujem bogu na tome - izjavio je Connors.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 06:17