MALI GENIJALAC

VIDEO: DJEČAK (4) IMA IQ VEĆI OD 160 Već ide u školu, a dosad je pročitao više od 900 knjiga

 YouTube

Nakon što mu je već s tri godine izmjeren IQ od 160 Sherwyn Sarabi iz Yorkshira postao je član Mense, a inteligentnog dječaka uspoređivali su s Albertom Einsteinom, Bill Gatesom i Stephenom Hawkingom.

Psiholog koji ga testirao kazao je kako je rezultat koji je postigao Sherwyn najveći mogući na Wechslerovoj skali inteligencije.

- Vrlo je inteligentan i nadaren, a njegov je riječnik daleko nadrastao njegove godine. Specijalizirao sam se za nadarenu djecu no kad sam testirao Sherwyna odmah sam znao da je poseban - kazao je psiholog Peter Congdon.

S već deset mjeseci je progovorio, a kad je imao 20 mjeseci slagao je potpuno razumljive rečenice i od tada ne prestaje impresionirati svoje roditelje, liječnike i učitelje.

Naime, Sherwyn sada ima četiri godine, no njegova mentalna dob jest dva put veća - ide u razred s djecom koja imaju prosječno devet godina.

- Zdravo je i sretno dijete i voli puno pričati. O svemu ispituje i ja se zbilja trudim odgovoriti na njegova pitanja. Zato njegovo znanje i je veliko - tvrdi njegova majka, bivša učiteljica Amanda Sarabi (37).

Sherwyn je dosad pročitao više od 940 knjiga, a njegova omiljene su enciklopedije, kaže njegova majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:20