NEPRIJATELJ BROJ 1

VIDEO, FOTO Brodski 'profesor Baltazar' ugrožava svjetski poredak: Ivan Jakobović izumio motor na vodu!

Riječ je o kavitaciji vodene pare (nešto poput lokomotive-parnjače), o čistoj vodi i još o ponekoj 'sitnici', inovatorskoj tajni
 Željko Mužević / CROPIX

SLAVONSKI BROD - Ivan Jakobović, profesor i inovator iz Donje Bebrine, brodski prof. Baltazar, ima sve preduvjete da postane ne samo „državni neprijatelj broj jedan“ već i čovjek koji izravno ugrožava svjetski poredak. U ovoj besparici, globalnoj, lokalnoj i inoj krizi, Iva iz Bebrine se drznuo da izumi, modificira, popravi i prepravi motor traktora-kosilice i natjera ga da umjesto benzina troši čistu vodu. Ne, nije riječ o vodiku, elektrolizi, tri četvrtine benzina jedna četvrtina vode… Riječ je o kavitaciji vodene pare (nešto poput lokomotive-parnjače), o čistoj vodi i još o ponekoj 'sitnici', inovatorskoj tajni.

Dignut će se kosa na glavi ministru Liniću, korporacijama i svjetskoj naftnoj industriji, domaćim i bjelosvjetskim prevarantima, špekulantima, poslovnjacima… ako i samo naslute da bi ta novotarija mogla naći širu primjenu. Zna to profesor iz Bebrine, smijulji se i preuređuje svoje strojeve.

- Ako neće svijet, hoću ja - kaže dok puni rezervoar svoga traktora sa 80 posto vode i 20 posto dizela.

- E, to moram zbog režima rada. Onaj motor koji radi isključivo na vodu radi samo u jednom režimu rada, a kada dodam 20 posto benzina ili dizela onda je i papučica gasa u punoj funkciji. Traktor ore, izvlači drva iz šume kao i onaj kojeg pokreće dizel - kaže prof. Iva iz Bebrine svjestan da se ne može nositi s cijelim svijetom.

I ministrom Linićem kojem su cijene goriva jedna od najvažnijih stavki u punjenu proračuna te čuvanju kreditnog rejtinga zemlje. Tako će prof. Ivan iz Bebrine - nakon ozonskog „auspuha“ kojeg koriste Kanađani, te novoga koji za 58 posto manje izbacuje štetnih tvari (Slovenci ga već testiraju), mini „tvornica“ bio-dizela na kojeg voze autobusi i rade neke tvornice u Tuzli i Brčkom), i još desetak izuma koji svoju praktičnu primjenu imaju u nekim drugim zemljama - „motor na vodu“ testirati i rabiti na svom voznom parku i automobilima prijatelja. Sve dok Vlada ne oporezuje i vodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 10:56