NEOBIČNA POJAVA NAD GRADOM

VIDEO, FOTO: MISTERIOZNO PLAVO SVJETLO UZBUNILO SPLIĆANE, ALI I ZAGREPČANE Viđeno je i u inozemstvu, o fenomenu se oglasila i američka vojska

 
 Slobodna Dalmacija

Misteriozno plavo svjetlo na noćnom nebu iznad Splita uzbunilo je građane, koji su se u velikom broju javili redakciji Slobodne Dalmacije.

Među njima bila je i čitateljica koja je neobično plavo svjetlo snimila i usred dana (na fotografiji ispod), a javio nam se i čitatelji iz Zagreba koji tvrdi da je isti prizor vidio i iznad glavnog grada Hrvatske.

Slobodna Dalmacija

Za razliku od očevidaca, nije nam se javio nitko tko bi ovu pojavu mogao objasniti, ali nakon malo internetskog pretraživanja utvrdili smo da je sličan prizor viđen 2015. godine na nebu iznad Kalifornije, ali i prije godinu dana iznad Praga, dok je na nebu iznad Norveške 2010. godine snimljeno plavo svjetlo koje se spiralno kretalo. Na internetu ne manjka ni video-snimki tih čudnih plavih svjetala, a među njima su i ove.

Službena objašnjenja ovakvih pojava redovito izostanu, no nakon što je stanovnike Kalifornije u studenom 2015. uhvatila panika zbog plavog svjetla na nebu, oglasila se američka vojska. Objasnili su da je riječ o nenaoružanom projektilu Trident ispaljenom s vojne podmornice USS Kentucky, koja se nalazila nedaleko kalifornijske obale. Istinito ili ne, objašnjenje je smirilo javnost. Je li američka vojska nekako kriva i za ovo 'splitsko' plavo svjetlo vjerojatno nikad nećemo doznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 03:58