POTRESNA PRIČA

VIDEO: ISPOVIJEST BIVŠE OVISNICE 'S 15 godina sam šmrkala kokain, a danas klince učim o seksu'

 YouTube

LONDON - Karen Atkinson (30) iz Billericayja u široj okolici Londona u šokantnom je televizijskom gostovanju na ITV-u opisala svoje nevjerojatno djetinjstvo koje je obilježila opsesivna konzumacija opasnih narkotika.

Kaže da je već s 11 godina upala u loše društvo, što je dovelo do prekretnice u njezinom dotada dražesnom i bezbrižnom životu. Isprva bi tu i tamo povukla koji dim cigarete, ali već s 13 godina eksperimentirala je s marihuanom, ecstasyjem i kokainom, da bi se sa samo 15 godina u potpunosti odala opasnom bijelom prahu.

'U potpunosti sam izgubila doticaj sa školskim kolegama, jedino što me zanimalo je droga, što je baš tužno', ispričala je Karen u jutarnjem programu ITV-a, u kojem se pojavila u društvu svoje majke Linde.

'Moji su kolege radili ono što tinejdžeri inače rade, ali mene je droga potpuno obuzela. Najviše sam voljela kokain, ali tu su bile i sve druge droge. Kanabis i ecstasy su bili rezervirani za vikende. No, kokain se u pretvorio u svakodnevicu i meni je to bilo baš normalno', priča Karen.

'Bio je to skup život, ali sve je plaćala ekipa s kojom sam se družila jer oni su svi bili stariji i dobro su zarađivali. Ja bih platila kada bih dobila nešto novca za rođendan ili za Božić. Znala sam da su moji roditelji bili naivčine i to me malo izjedalo. Znala sam da ni u najluđim snovima nisu pomišljali čime se ja zapravo bavim u životu', dodala je Karen.

Njezina majka Linda potvrdila je da joj ni na kraj pameti u to vrijeme nije bilo da joj se kći drogira. 'S 10 godina je bila prekrasna djevojčica koja je obožavala sport i život općenito, uvijek je bilo ugodno s njom. Baš sam bila naivna, pojma nisam imala o drogi', rekla je Linda i dodala da na narkotike nije posumnjala ni kada se ponašanje njezine kćeri radikalno promijenilo.

'Pa naravno da bih voljela da sam tada znala što se događa. Saznala sam tek kada mi je netko telefonom rekao, a ona je već imala 15 godina. Nikada svoju djecu nisam smatrala anđelima, ali da će do ovoga doći, to stvarno nisam očekivala', priča iznenađena Linda i dodaje da je, nakon što se sve doznalo, uslijedilo jako traumatično razdoblje za njezinu obitelj.

No, i tijekom tog razdoblja Karen nije prestajala šmrkati kokain. 'Pokušavali su sve, zaključavali su me u sobu, ali ja bih zbrisala kroz prozor', kaže Karen.

Tek je jedno potresno iskustvo bilo dovoljno da prestane uništavati vlastiti život. 'Vidjela sam ljude kako se predoziraju, idu u zatvor i umiru. Shvatila sam da to nije ono što bih ja htjela da se meni dogodi', rekla je i otišla na odvikavanje.

Tvrdi da se nije drogirala već 11 godina i da danas pokušava pomoći roditeljima potencijalnih mladih narkomana da prepoznaju njihovu ovisnost. 'Moji roditelji uvijek govore kako bi voljeli da su znali više i da su mi pomogli prije. Dobro je da poučavaju djecu u školama o opasnostima koje droge predstavljaju, no roditelje bi također trebalo educirati', priča Karen i zaključuje kako je prevencija najbolji lijek.

Ona je nedavno snimila 40-minutni DVD namijenjen roditeljima i tinejdžerima u kojemu govori o pušenju, opijanju, drogama, ali i seksu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 14:16