ŽIVOTINJA TRAŽI HRANU

VIDEO: IZLETNICU IZNENADIO BLIZAK SUSRET S VEPROM NA OMILJENOM SPLITSKOM ŠETALIŠTU Grdosija snimljena u 'rekreaciji' na trim stazi...

 
 Screenshot / YouTube

Marjan je očito prava blagodat ne samo za ljude, već i za divljač, točnije divlje svinje. Prvi tragovi otkriveni su još u veljači, za vrijeme zime životinja (ili više njih) se kretala južnim padinama, rovala polja na toj strani park-šume, plašila rekreativce u noćnim satima kada je obično aktivna, te uspješno bježala policiji i djelatnicima Javne ustanove za upravljanje Marjanom, piše Slobodna Dalmacija.

S početkom jeseni, negdje u listopadu se pojavila na sjevernoj strani šume, pokraj špine na Prvoj vodi uz cestu i na Benama. To su lokacije gdje se kreće veliki broj građana, pa je u Banovini žurno organiziran sastanak kako bi se uskladio rad gradskih službi, policije, Javne ustanove, ali i lovaca, iako trenutačno ne mogu reagirati izvan lovnog područja.

No, očito rezultata nije bilo jer je čitateljica Slobodne u utorak krećući se trim stazom susrela grdosiju. Ove vijesti neće nimalo dobro leći službama u Banovini, park šuma Marjan omiljeno je šetalište Splićana, a susret s veprom može biti traumatičan.

Screenshot / YouTube

Čitateljica se susrela sa životinjom na trim stazi, imala je dovoljno pribranosti i hrabrosti snimiti vepra kako šeće Marjanom. Savjet stručnjaka je da u slučaju susreta s veprom trebate biti mirni, lagano se maknuti iz njegova vidokruga i udaljiti se u drugom smjeru, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 06:32