NAPET PRIZOR

VIDEO: IZNENADNI NAPAD MORSKE NEMANI Turisti su brodom krenuli prema popularnom otoku, a tada se zacrvenjelo more...

 Printscreen: Youtube

Otok Alcatraz, famozni nekadašnji zatvor u zaljevu San Francisca, jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija. Nema sumnje da putnici na tom otoku očekuju vidjeti tmurno mjesto koje je bilo jedini dom mnogim zatvorenicima do kraja života.

No, teško da su očekivali jezive prizore i prije dolaska na sam otok, ali ih je upravo to dočekalo na plovidbi prema Alcatrazu. Najednom se more zacrvenjelo od krvi da bi ubrzo isplivao morski pas koji je proždirao tuljana. Nakon što je u otprilike minutu i pol završio s obrokom, okrenuo se od broda i otplivao.

Cijeli događaj mobitelom je zabilježila jedna od turistkinja, Meredith Coppolo Shindler, a u pozadini se čuju povici jednog od oduševljenih dječaka na brodu: "Ispod nas je. Ovu su ralje, ralje, ralje!" Zatim je još dodao: "Ovo je najbolja stvar koju sam vidio u životu."

Pretpostavlja se da je ovo bila velika bijela psina, koja se u zaljevu San Francisca pojavila barem pet puta u zadnje dvije godine. Taj morski predator jedan je od najvećih u porodici morskih pasa, a može narasti i do 6 metara te težiti više od tone. Od svih vrsta morskih pasa, najčešće je odgovoran za napade na ljude, iako su oni u prosjeku jako rijetki. Vrstu je slavnom učinio film Stevena Spielberga Ralje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:09