OBJAVLJENA SNIMKA

VIDEO: JEDVA PREŽIVIO STRAVIČAN NAPAD VELIKE BIJELE 'Došla je iz dubine, pogledala me, a zatim napala'

 Screenshot

Kada je u subotu ujutro došao na plažu, Steven Robles (40) nije niti mogao sanjati da će baš to jutro doživjeti bliski susret s morskom nemani dugom preko dva metra.

Dok je bezbrižno plivao u blizini plaže Manhatan, u južnoj Klaiforniji, ispred Roblesa je u jednom trenutku izbila velika bijela psina.

Ona se prethodno zakačila na ribarsku udicu pa je u panici ugrizla nesretnog plivača dok se pokušavala osloboditi.

- Došla je iz dubine, pogledala me je i napala. Ugrizla me kod prsa, sa strane. Sve se dogodilo u dvije sekunde - rekao je Robles te je dodao da je udario morskog psa u njušku, što se preporučuje prilikom napada tih grabežljivaca.

- Vidio sam oči morskog psa i kako pliva prema meni. Nasrnuo je prema mojim grudima pa me zgrabio - dodao je Robles koji je imao dosta sreće s obzirom da je već pušten iz bolnice te se očekuje njegov brzi oporavak.

Ribari koji su stajali na molu su se smijali dok je nesretni plivač vrištao od straha, ali su se brzo pribrali kada su uvidjeli ozbiljnost situacije.

Jedan od svjedoka je izjavio da je morski pas bio na udici skoro sat vremena što je izazvalo paniku u njemu koja je i dovela do napada.

Plivač je nakon napada odveden na obalu gdje su mu spasioci pružili pomoć, a bio je pri svijesti kada je odvezen kolima hitne pomoći.

- Krvi je bilo posvuda. Tada sam shvatio da ga je nešto zgrabilo. Vrištao je cijlo vrijeme. Samo sam razmišljao kako ga izvući kako bi mu netko mogao pomoći - rekoa je Casey Fenwick, koji je tog jutra sufrao u blizini mjesta gdje je došlo do napada.

Inače, on je bio s grupom od 15-ak plivača koji se svajke subote skupljaju na tom mjestu te treniraju za Međunarodno plivačko natjecanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:54