NEOČEKIVANI POTEZ

VIDEO: KRALJIČIN VOJNIK GRUBO ODGURNUO TURISTKINJU Čuvari nemaju milosti, pogledajte kako se jedan obračunao sa ženom koja mu je stala na put

 
 Screenshot / YouTube

Snimka trenutka u kojem pripadnik Kraljičine garde grubo odgurne turistkinju ispred dvorca Windsor, obišla je svijet i izazvala razne reakcije.

Ispred dvorca konopom je ograđen dio do kojeg turisti smiju prići. Međutim, gospođa sa snimke je prekoračila konop i pozirala za fotografiju s dvorcem i vojnikom u pozadini. Kad je došao do nje, vojnik ju je samo grubo odgurnuo, a ona je vrisnula u šoku.

Turistkinja je tako zbunjena zastala i maknula se sa strane. Kako piše Daily Mail, nije bila ozlijeđena i uspjela je ostati na nogama.

Kraljičina garda zadužena je za čuvanje službenih kraljevskih rezidencija, poput dvorca Windsor. Prepoznatljivi su po crveno-crnim uniformama i krznenim kapama. Pripadnici garde već neko vrijeme gube strpljenje s turistima koji godinama izvode razne situacije i spačke kako bi se nasmijali na njihov račun, no tako ih također često samo ometaju u poslu.

Čuvari u Kraljičinoj gardi imaju stroga pravila ponašanja pa barem dio toga očekuju i od turista. Ako je čuvar u obilasku i primijeti da mu je netko stao na put, glasno će ga upozoriti da se makne. Ako se osoba ne makne, čuvar neće imati dvojbe oko toga što napraviti, kao što se vidi na ovom primjeru.

Iz Ministarstva obrane rekli su da su ponosni što turisti dolaze gledati svečanu gardu, no upozorili su da konopi postoje zbog zaštite, kako civila tako i vojnika, te zamolili javnost da poštuje ograničenje prostora.

Kraljičina garda postoji već više od 350 godina. Moraju se držati strogih pravila ponašanja koja između ostalog uključuju i upute što učiniti u problematičnim situacijama. Upozorenje počinje glasnom opomenom i lupanjem čizmama, a kao posljednje upozorenje smiju podići i uperiti pušku. Nakon toga smiju i zadržati osobu do dolaska drugih službenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:48