ŽRTVA PREVARE

VIDEO: MCDONALDSOVU ZAPOSLENICU SKINULI DO GOLA, ZLOSTAVLJALI I PONIŽAVALI Film snimljen po istinitoj priči

Lažni policajac nazvao je McDonald's te optužio zaposlenicu za krađu, te šefici davao uputstva za kažnjavanje
 YouTube

Nevjerojatna, ali istinita priča o McDonald'sovoj zaposlenici koju je šef natjerao da se skine do gola nakon što je postala žrtva detaljno razrađene prevare temeljna je okosnica novog filma.

Louise Ogborn (18) radila je u restoranu u Kentuckyu četiri mjeseca kada su ju lažno optužili da je ukrala torbicu jedne gošće.

Njezina šefica Donna Summers primila je poziv od muškarca koji se lažno predstavio i glumio da je policajac, te joj je kazao da je Ogborn kradljivica te da ju mora zadržati do dolaska policije. Prema njegovim uputama, optuženu zaposlenicu pozvala je u ured, uzela joj mobitel i ključeve od automobila i zaključala ju. Tada joj je lažni policajac Scott kazao da Ogborn mora skinuti do gola kako bi ju pretražila. Natjerala ju je da pleše s podignutim rukama, skače i klanja se. Po uputama Scotta kažnjavati zaposlenicu nastavio je zaručnik Donne Summers, Walter Nix (42), prisiljavajući 'kradljivicu' da sjedne na njegovo krilo i simulira seksualni čin.

Drugi zaposlenici vidjeli su što se događa, a jedan je potom zahtjevao da se kontaktira McDonald'sovo sjedište i tada su otkrili da se radi o prevari, a navodno je jedan te isti čovjek već 70 puta nasamario šefove restorana s brzom hranom diljem Amerike.

Summers tvrdi da je lažni policajac zvučao vrlo uvjerljivo i kada je shvatila da je sve spačka i na nadzornoj kameri vidjela što joj je njezin zaručnik radio, zaposlenicu je odmah molila za oprost.

Par je završio na sudu, a Nix je osuđen na pet godina zbog seksualnog zlostavljanja, dok je Summers dobila godinu dana uvjetno. Louise Ogborn tužila je McDonald's i dobila 700,000 funti odštete. Tvrdi kako je slušala naredbe jer se bojala izgubiti posao.

Otac petero djece David Stewart optužen je 2006. godine za niz sličnih poziva, no ubrzo je pušten zbog nedostatka dokaza.

Bizarna scena baza je novog filma 'Compliance' (Udovoljavanje).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 07:02