JOŠ NE ZNA PLIVATI

VIDEO: NADZORNE KAMERE ZABILJEŽILE NEVJEROJATAN TRENUTAK Nespretni slonić pao u bazen, a nježni divovi su smislili način kako pomoći

 Screenshot / YouTube

Par odraslih slonova spasio je nevjerojatno brzom reakcijom mladunče od utapanja, a posjetitelje zoološkog vrta u kojem se odvijala drama, kao i korisnike interneta nakon što se snimka proširila, oduševio je dodatno timski rad nježnih divova koji su priskočili u pomoć.

Mladunče slona igralo se kraj bazena u zoološkom vrtu Grand Park Zoo u Seulu u Južnoj Koreji kad se poskliznuo i pao u vodu. Odrasli slon, pretpostavljamo majka, koja je u tom trenu bila kraj njega odmah je počela paničariti i nervozno jurcati gore-dolje dok je mladunče pokušavalo bar surlu gurnuti iznad vode i udahnuti.

U roku od nekoliko sekundi stigla je i pomoć. Drugi odrasli slon koji je stajao s druge strane bazena odmah je pohrlio u pomoć. Par je ubrzo shvatio da s tog mjesta neće moći pomoći bebi pa su potrčali i u bazen ušli kroz plićak. U pozadini snimke nadzorne kamere vidi se i treći slon koji se strašno uznemirio iza ograde, očito također u želji da pomogne.

Slonovi su uspjeli spasiti mladunče iz vode zajedničkim naporom i timskim radom kakav je rijetko snimljen, piše Daily Mail. Prvo su mladuncu podigli glavu iznad vode, a potom su ga izveli van. Šokirana je beba ubrzo bila na čvrstom tlu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:25