SKUP U KARLOVCU

VIDEO: 'NE, NE, NE, NISAM TO REKLA, ODAKLE VAM TO?' Grabar-Kitarović inzistirala da nije građane zvala da biraju 'pravu Hrvatsku', snimka je demantira

 
 Robert Fajt / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović gostovala je u nedjelju ujutro na televiziji N1 u emisiji Točka na tjedan voditeljice i urednice Nataše Božić Šarić. Trebala je to biti debata predsjedničkih kandidata, no Zoran Milanović se nije pojavio.

Tako se debata pretvorila u intervju. Na početku razgovora s Grabar-Kitarović, a uz prazan stolac u studiju rezerviran za odsutnog Milanovića, Božić Šarić je postavila pitanje o pozivu građanima da daju glas za 'pravu Hrvatsku'.

- Što je to, pitala je Božić Šarić predsjednicu, na što joj je ona odgovorila da na skupu u Karlovcu nije biračima rekla da biraju 'pravu Hrvatsku', iako snimka s tog događaja pokazuje sasvim suprotno.

- Pozvala sam građane da daju glas Hrvatskoj za sve, ne koja se dijeli. Hrvatska koja se okuplja, za bolje mirovine, bolje školstvo, više ulaganja i sve pozitivne promjene. Ja sam sama po sebi bila promjena 2014./5. na izborima, ja sam državu zatekla u užasnom stanu, pred bankrotom, puno socijalnih problema, predstečajne nagodbe… Rekla sam da ne želim da se dijelimo na 'mi ili oni', već dajmo glas za Hrvatsku oko zajedničkih vrijednosti - rekla je predsjednica.

Nakon što ju je Božić Šarić još jednom pitala što onda zapravo znači ‘ta prava Hrvatska’ i postoji li onda kriva, predsjednica je odgovorila protupitanjem:

- Ali oprostite, otkud vam ta prava Hrvatska?

- Pa vi ste izrekli upravo taj termin na svom skupu u Karlovcu, pojasnila je Božić Šarić.

- Za ponosnu Hrvatsku? - ponovila je Grabar-Kitarović i dodala:

- Za istinske hrvatske vrijednosti, za ponosnu Hrvatsku. Okupimo se svi oko hrvatskih vrijednosti.

Međutim, Nataša Božić Šarić još je jednom istaknula da je 'prava' posve različit termin od 'ponosna' jer implicira da postoji i nešto 'krivo', ako postoji 'pravo'.

- Ne, ne, ne, ja sam samo rekla da ne želim da se dijelimo kao mi ili oni, već dajmo glas za Hrvatsku koja se okuplja oko zajedničkih vrijednosti - pojasnila je Grabar-Kitarović.

Međutim, snimka sa skupa u Karlovcu otkriva da je predsjednica rekla upravo ono što sada tvrdi da nije - ‘prava Hrvatska’.

- Pozivam još jednom sve članove, birače, simpatizere HDZ-a i ostalih partnerskih stranaka, pozivam sve državljane Republike Hrvatske da u drugom izbornom krugu biraju pravu Hrvatsku - poručila je na izbornom skupu u Karlovcu.

Taj dio govora možete pogledati oko 1:20:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:42