TREĆI OD DEVET ŽIVOTA

VIDEO: NEVJEROJATNI MAČAK CAFFREY Preživio je prometnu i rak, a sada na dvije noge trči brže nego ikad

Iako su očekivali da će se tjednima oporavljati, za samo nekoliko dana uhvatio je ravnotežu i sada na dvije noge trčkara dvorištem
 YouTube

Penjao se po drveću, lovio miševe, pravio se važan pred drugim mačkama, o onda se dogodila tragedija.

Kada je imao tri godine, pregazio ga je automobil i zgodni perzijski mačak Caffrey ostao je bez jedne stražnje noge. Zahvaljujući brojnim i skupim operacijama mačku su ozljede sanirane, a on je uspješno nastavio živjeti i loviti. Narednih deset godina Caffrey se toliko dobro oporavio da je njegov nedostatak bio jedva uočljiv.

No prije četiri mjeseca na prenjoj nozi izrasao mu je maligni tumor. Njegova vlasnica, Sue Greaves (58), nije mogla ni čuti za ideju da ga uspava ili da ga vodi na kemoterapiju koja ne jamči izlječenje. Stoga je predložila da mu se odstrani i ta noga. Veterinari su bili protiv te opcije, smatrali su da neće moći hodati. Iako su očekivali da će se tjednima oporavljati, za samo nekoliko dana uhvatio je ravnotežu i sada na dvije noge trčkara dvorištem.

- Svatko tko ga vidi je zadivljen sa onime što je sposoban napraviti. Uopće se ne čini da ga smeta što ima samo dvije noge - kazala je njegova vlasnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:06