PAKAO U CHICAGU

VIDEO: OPAKI ŽIVOT MLADE ŠEFICE BANDE Počela je ubijati s 14. Smaknuli su ju nakon što je likvidirala čak 20 ljudi

 Instagram

Svojoj majci Gakirah Barnes bila je simpatična i draga maturantica koja je voljela glazbu i bila 'poput sve ostale djece'. No za bande u Chicagu ona je predstavljala strah i trepet - kružile su glasine kako je prvo ubojstvo počinila kad je imala samo 14. Neki tvrde da je bila upetljana u čak 20 smrtnih slučajeva mafijaša.

No 11. travnja, 17-godišnja Barnes smaknuta je dok je išla na ručak kod prijateljice - metak ju je pogodio devet puta - u prsa, vrat i vilicu.

Istog je vikenda ubijeno čak 45 osoba - u gradu koji je postao leglo opasnosti i kriminala. Šestero od njih bila su djeca.

Gakirah Barnes je u međuvremenu postala nešto poput online mitskog lika - postala je besmrtna u posmrtnim posvetama objavljivanim na YouTubeu i rap spotovima u kojim su ju nazivali 'Lil Snoop', referirajući se na lik 'Snoop' iz TV serije 'Žica' - hladnokrvnog ubojicu s okrutnih ulica Baltimorea.

Njezin otac ubijen je na Uskrs 1997. godine, kada je Gakirah imala samo godinu dana. Kada je ušla u adolescentske godine počela se družiti s grupom mladića - takozvanom Fly Boy bandom.

Nakon što je jedan njihov član, 15-godišnji Shondale 'Tooka' Gregory 2011. godine ubijen dok je čekao autobus, Fly Boysi su postali 'Tooka gang'.

Na svom Facebook profilu, Barnes je promijenila ime u 'Tookaville' kirah'. Osam mjeseci poslije incidenta, 20-godišnji Odee Perry, član protivničke bande je ubijen, a s ubojstvom je odmah povezana mlada Gakirah koja je u to vrijeme imala samo 14 godina, iako ju policija nikad nije osumnjičila za zločin.

Velika prekretnica za Barnes dogodila se kad je ubijen 13-godišnji Tyquan Tyler, čija se obitelj preselila iz Chicaga u Illinois kako bi ga maknula što dalje iz nasilnog grada.

U posjet Chicagu došao je 2012. i pao je mrtav dok su dva člana bande pucala u gomilu mladih koji su odlazili s tuluma.

Za Barnes Tyquan je bio poput mlađeg brata.

- Tyquan je trebao sada biti sa mnom. Umjesto toga braco je završio pod zemljom - tada je tweetnula.

U srpnju 2013. banda Fly Boy na YouTubeu je objavila glazbeni video nazvan 'Ubojstvo' u kojem se najvećim dijelom pojavljuje Barnes. U jednoj sceni drži automatski pištolj uperen prema kameri, a njezino lice prekriveno je maramom.

Spotom su se borili za naklonost producenata koji su voljeli rap zvijezde koje zapravo 'žive svoju muziku', a suparničke bande već su s nekim kućama potpisali ugovore, te su u svojim pjesmama spominjali bandu Tooka kao i Barnes, koju su nazivali ubojicom.

Član te suparničke bande uskoro je ubijen, no policija opet nije posumnjala na mladu Barnes koja je idućeg dana na Twitteru napisala: - Nitko si dok te netko ne ubije, to je stvarno sra***.

U međuvremenu je u jednom incidentu policija ubila jednog člana Tooka bande, a Barnes je svom Twitter profilu dala ime 'Nema predaje mali brate'.

11. travnja mladić s kapuljačom sasuo je na nju rafalnu paljbu, a ona se srušila mrtva, izvijestio je Chicago Sun-Times.

- Ubili su našeg malog 'Snoopa' - napisali su članovi njezine bande na Twitteru.

Policija nije pronašla ubojicu, niti je za zločin itko osumnjičen.

Twitter, Instagram, Facebook i YouTube ispunjen je pričom o Gakirah Barnes.

- Sva ta djeca i reperi govore kao Jesse James. Svi do jednog žele biti što 'veći' i što opakiji. Takav je život u Chicagu - zaključila je njezina majka koja vjeruje kako su društveni mediji uvelike doprinijeli problematičnim novonastalim ratovima uličnih bandi, jer omogućuju hvalisanje i podsmjehivanje, a što prije nije postojalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:53