(NE)MORALNA PONUDA

VIDEO: PIPI TRAŽI OSJEČANKU KOJA SE DRZNULA GOLA SUNČATI NA BALKONU 'Ako je dobila kaznu, platit ćemo je'

 
 Tom Dubravec/CROPIX / Profimedia, Alamy/Screenshot YouTube

Jedan se Osječanin u ponedjeljak silno uzrujao nakon što je vidio susjedu koja se sunčala gola na vlastitom balkonu. Taj ga je prizor nagnao da Glasu Slavonije pošalje mail s upitom nije li takvo ponašanje kažnjivo zakonom.

Prema članku 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira policija može kazniti osobu zbog prekršaja vrijeđanja ili omalovažavanja moralnih osjećaja građana za što je predviđena kazna od 50 do 200 DEM, odnosno od 185 do 750 kuna. Sunčanje na privatnom otvorenom prostoru može se obuhvatiti ovim zakonom jer se može smatrati ‘fiktivnim javnim mjestom’ ako je izloženo pogledima javnosti.

Od objave vijesti razvile su se brojne rasprave, uglavnom zgražanje nad činjenicom što se netko uopće obazire na tuđi balkon. No, ekipa Pipi, legendarnog soka Dalmacijavina Split, kad su čuli za slučaj, djevojci su ponudili umjesto nje platiti kaznu ako joj slučajno stigne na kućnu adresu.

‘Zakon je zakon, al kad si u elementu priprema za lito, jasno je da se lako omakne. Zato će ovoj djevojci, ako je dobila kaznu za sunčanje bez odjeće na vlastitom balkonu, ovaj put Pipi pokriti troškove. Šeraj i pomozi u potrazi za ovom kraljicom.

P.S. Ako ovo čitaš, javi nam se u inbox! Ubuduće popij Pipi, a ne kaznu’, napisali su u objavi na Facebooku.

Korisnici Facebooka podijelili su njihov status više od 400 puta i svi su oduševljeni reakcijom.

Screenshot / Facebook

Njihova želja ni ne čudi pretjerano obzirom da je i dalje najpopularnija reklama za Pipi ona otprije 35 godina u kojoj splitska manekenka Ana Sasso između ostalog izkače iz mora u prozirnoj bijeloj majici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 17:05