OBJAVILA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VIDEO: PREDSJEDNICA ZAPJEVALA S HRVATSKIM VOJNICIMA U AFGANISTANU Poslušajte kako zvuči veliki zagorski hit u njihovoj izvedbi

 
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s hrvatskim vojnicima u Afganistanu
 Instagram predsjednicarh

Predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović je na svom Instagram profilu objavila snimku na kojoj se vidi kako s hrvatskim vojnicima u Afganistanu pjeva pjesmu 'Pod brajde'.

Podsjetimo, predsjednica države i vrhovna zapovjednica hrvatskih oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu je Afganistanu, gdje je u petak posjetila hrvatske vojnike u Mazar-e-Sharifu koji u Afganistanu sudjeluju u međunarodnoj misiji "Odlučna potpora" i rekla im da svojim angažmanom na uspostavi mira, stabilnosti i sigurnosti u toj državi štite i sigurnost Hrvatske.

Osmi po redu hrvatski kontingent privodi kraju svoje šestomječeno sudjelovanje u misiji, a za dva tjedna će ga zamijeniti deveti kontingent hrvatskih vojnika.

Ovo je treći posjet Grabar-Kitarović Afganistanu u njezinom predsjedničkom mandatu. Više od stotinu pripadnika oružanih snaga savjetuje vojne i policijske snage Afganistana u sklopu neborbene operacije pokrenute 2015. u kojoj je oko 16.000 vojnika iz 39 zemalja članica NATO-a i partnerskih država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:24