MALO SU SE OPUSTILI

VIDEO: PROCURILA SNIMKA POLICAJACA KAKO PLEŠU S PROSVJEDNICIMA Građani bijesni, šefica jasna: 'Podsjetit ćemo ih na njihove dužnosti i odgovornosti'

 
 Screenshot / Twitter/YouTube

Dvojica policajaca našla su se na meti kako građana tako i šefice policije nakon što je na društvenim mrežama procurila snimka na kojoj se vidi kako plešu s ekološkim aktivistima koji već danima prosvjeduju u Londonu i blokiraju promet.

Policajci očito nisu mogli odoljeti pa su se pridružili članovima skupine Extinction Rebellion na Oxford Circusu u Londonu. Obojica su zaplesali s rukama u zraku dok im je gomila pjevušila da ih voli.

Pripadnici policijskih snaga navodno su uočeni i kako skejtaju na Waterloo Bridgeu, a jedan je navodno zaspao u automobilu kod Mramornog luka (Marble Arch), piše Daily Mail.

- Razočarana sam videom i neprihvatljivim ponašanjem policajaca. Očekujemo od naših službenika da se povežu s prosvjednicima, ali njihovo je ponašanje očito neprimjereno za policijsku akciju u vrijeme kad su ljudi frustrirani potezima aktivista. Podsjetit ćemo ih na njihove dužnosti i odgovornosti. S druge strane, brojni su policajci ovih dana radili prekovremene sate i jako sam im zahvalna na tome - rekla je šefica Metropolitan policije Jane Connors. Snimka je uglavnom razbijesnila i korisnike Twittera koji su se obrušili na njih.

Scotland Yard je potvrdio da je u tri dana uhićeno 428 osoba.

Aktivisti pokreta Extinction Rebellion blokiraju od ponedjeljka promet na nekoliko lokacija u gradu, i to na znamenitim mjestima kao što su Marble Arch, Oxford Circus, Waterloo Bridge, Parliament Square i Piccadilly Circus. Zahtijevaju proglašenje ‘ekološkog izvanrednog stanja’ i imaju tri osnovna zahtjeva, između ostalog žele da vlada ozbiljno shvati prijetnje eko sustavu.

U više su navrata ovih dana blokirali promet i javni prijevoz čime su izazvali gnjev građana.

Pokret je najavio ‘internacionalnu pobunu’ i u tom okviru planira održati mobilizacije u 80 gradova u 33 države do 22. travnja. Prosvjedi u Londonu planirali su do 29. travnja. Kritičari smatraju da bezrazložno uzrokuju probleme i troše vrijeme policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:19