ZBOGOM PAMETI

VIDEO Prvi na svijetu izveo ovu vratolomiju: Skočio iz helikoptera sa 700 metara i sletio na kartonske kutije!

Je li to ptica? Je li to avion? Ne! To je 42-godišnji Gary Connery koji se u letačkom odijelu i uz molitvu strmoglavljuje prema Zemlji brzinom od 100 kilometara na sat
 YouTube

Je li to ptica? Je li to avion? Ne! To je 42-godišnji Gary Connery koji se uz letačko odijelo i molitvu strmoglavljuje prema Zemlji brzinom od 100 kilometara na sat. To bi otprilike mogao biti razgovor ljudi koji su svjedočili ovom nesvakidašnjem pothvatu hrabrog Britanca.

Naime, Gary je iskočio iz helikoptera na visini od oko 700 metara i sletio u miran seoski dio Engleske - i to na 18,600 kartonskih kutija, ukupne širine 15, dubine 3 metra, a duljine nogometnog igrališta.

Padobran? To je za kukavice. Gary preferira njegovo odijelo s krilima kojima može upravljati.

Jučer, uoči sudbonosnog skoka iz helikoptera, bivši vojni padobranac i filmski kaskader bio je uvjeren kako ništa nije prepušteno slučaju u pokušaju da bude prvi čovjek koji je izveo ovu smrtonosnu "ludoriju".

Iako to nije njegov stil, Gary je ipak morao uzeti pomoćni padobran. Na to su ga prisilile nadležne vlasti.

A onda je stigao taj trenutak. Gary je skočio iz helikoptera, raširio ruke, klizio zrakom i zabio se brzinom od 80-ak kilometara na sat u toliko sanjane kartonske kutije.

Na pitanje "Zašto?", Gary je jednostavno odgovorio: - Zašto ne? Pitajte slikara zašto slika sliku, ili kipara zašto cijeli dan čekićem i dlijetom udara po kamenu.

Hrabrom Britancu ovo nije bio prvi vrtoglavi pothvat s potencijalno tragičnim posljedicama. Naime, već je skakao s Eiffelovog tornja, spuštao se padobranom s londonskog Millennium Eyea i ciljao brod u pokretu nakon skoka s Tower Bridgea.

Posljednje pitanje je: Trebaju li nekome 200 tisuća kuna vrijedne rabljene kartonske kutije?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:35