'LEGO' ZGRADE

VIDEO Radnici u Kini podigli novu zgradu u 9 dana: Zbog problema izgradnja je kasnila čak 8 dana!

 YouTube

CHANGSHA - Koristeći se gotovim građevinskim modulima, koji se slažu poput Lego-kockica, kineski radnici su u središnjoj provinciji Hunan izgradili trokatnicu u samo devet dana, javlja BBC.

Prema predstavnicima tvrtke koja je zgradu izgradila, Broad Sustainable Building (BSB), radnici su s izvedbom radova kasnili čak osam dana - plan je bio cijelu zgradu izgraditi u samo jednom danu, no izgradnju su ometali problemi s dostavom modula, teška kiša koja je padala većinu vremena, te državni praznik.

Okvir zgrade postavljen je u samo tri dana, a do petog dana zgrada je već imala podove, krov, i vanjske zidove, no to i nije tako čudno kada se uzme u obzir da je većina zgrade zapravo napravljena u tvornici.

- Više od 93 posto posla obavlja se u tvornici, tako da vrlo malo posla ostaje za napraviti na samom gradilištu, rekao je predstavnik BSB-a Deng Yichu.

Prošle godine, BSB je sagradio hotel sa 30 katova u samo 15 dana.

Direktor Broad grupe Zhang Yue kaže da im ljudi nisu vjerovali kada su im prvi put rekli da mogu sagraditi 30-katnicu u desetak dana.

- Pogotovo zato jer ove zgrade gradimo vrlo jeftino, po manjoj cijeni nego što bi koštale klasične zgrade, rekao je Yue.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 14:03